Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Elsa Karlsson, Nordanvägen 12, Borlänge, har avlidit i en ålder av 85 år. Närmast anhöriga är maken Ingvar, sönerna Berndt och Bo med familjer samt syskon med familjer.

Elsa Karlsson som var uppväxt i Korsnäs, Falun gick som ung i skräddarlära. Efter moderns död tog hon hand om hushållet för sin far och syskonen. Elsa bosatte sig i Borlänge efter att hon gift sig. Hon yrkearbetade som vaktmästare och städare vid Gylle skola. Dessutom hjälpte Elsa till i faderns jordbruk.

Elsa Karlsson, som var mycket mån om sin familj hade vävning och stickning som andra stora intressen.

BORLÄNGE. Förre elektrikern Olle Thunell, Kapstigen 24 A i Borlänge avled den 10 september i en ålder av 82 år. Närmast anhöriga är hustrun Maj-Britt, dottern Britt, sonen Lars med familjer, barnbarn och barnbarnsbarn.

Olle Thunell var född och uppväxt i Borlänge. Som elektriker började Olle arbeta i familjeföretaget Thunells elektriska. Han flyttade senare till Norrköping för arbete hos Flygförvaltningen.

Till Borlänge återvände Olle Thunell för anställningar i Domnarvets järnverk och Vatthammars. Han var kvar hos den sistnämnda arbetsgivaren fram till pensioneringen.

Olle Thunell var mycket kunnig i och intresserad av det mesta som rörde elektronik. Särskilt intresserad var han av radio. I tonåren var Olle med och gjorde de första radioapparaterna på den svenska marknaden. Han gjorde vidare, i vuxen ålder, en åskledare som såldes genom Clas Ohlsson.

Modelljärnvägar speglade även de Olle Thunells stora intresse för elektronik och teknik.

Olle byggde allt själv.Otaliga timmar av tålmodigt arbete resulterade i lok och vagnar som in i minsta detalj överensstämde med sina fullstora förebilder.

Elektroniska arbeten av olika slag fortsatte Olle Thunell med till för några år sedan. Sjukdom kom då att hindra honom från att aktivt ägna sig åt sitt stora intresse.

GAGNEF. Gunnar Lur, Rista i Gagnef, avled den 12 september i en ålder av 83 år.

Han föddes i Dala-Floda och växte upp där och i Björbo. Efter giftermål övertog han och makan svärföräldrarnas gård i Rista.

Där bedrev de jord- och skogsbruk från slutet av 1940-talet. Skogen och gården var förutom en källa till inkomst också Gunnar Lurs stora fritidsintresse.

Närmast sörjande är sonen Karl-Evert med familj.

Mer läsning

Annons