Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Inga-Maj Gustavsson, Tunagården, avled den 24 januari i en ålder av 77 år.

Hon sörjes närmast av barnen Börje, Britt-Marie, Anna-Stina och Bengt med familjer.

BORLÄNGE. Vieno Wahlgren, Tägtvägen 6, avled den 26 januari i en ålder av 67 år.

Hon var född i Finland och kom sju år gammal som krigsbarn till Sverige och Värnamo. Till Borlänge kom Veino i början 1950-talet då hon var i 18-årsåldern.

Under sin yrkesverksamma tid arbetade Vieno Wahlgren under många år på plantskolan i Sör Amsberg. Detta efter några år som hemmafru. Vieno var en sann kattälskare och hade under åren många egna katter. Dessa var, tillsammans med handarbeten, Veino stora intressen.

Hon sörjes närmast av barnen Marianne, Håkan och Sören samt barnbarn.

DALA-FLODA. Lantbrukaren Erik Wålstedt, Näbbäcksholens gård, Hagen, har avlidit i en ålder av 81 år.

I unga år hjälpte han föräldrarna med jordbruket och inte minst i arbetet med att rädda det svenska lantrasfåret. Under några somrar var han fåraherde vid Fulufjället, där familjen hade en stor flock får på sommarbete.

Så småningom övertog han föräldrarnas jordbruk, som han drev fram till slutet av 1970-talet, då sonen Trygve tog över. Han var mycket engagerad i lantbruksrörelsen, medlem av hushållningssällskapet och under en period ordförande i den lokala LRF-avdelningen.

Han hade många förtroendeuppdrag och var engagerad i bland annat återuppbyggnaden av hängbron över Västerdalälven vid Floda kyrka.

Släktforskning och frimärken tillhörde hans stora intressen. Under ungdomens sommarvistelser vid Fulufjället grundlade han en stor kärlek till Dalafjällen, dit han gärna reste såväl ensam som tillsammans med familjen. Sista besöket vid Fulufjället gjorde han i slutet av 1990-talet.

Närmast sörjande är maka och tre barn med familjer.

FALUN. Thomas Kristoffersson, Herrhagsvägen, avled den 13 januari, 35 år gammal. Thomas var född i Insjön, men bosatt i Falun sedan 20-årsåldern. Han arbetade som metallarbetare. Hans fritidsintressen var musik och bilar. Närmast anhöriga är föräldrarna Siw och Björn och syskon, svåger och syskonbarn.

LUDVIKA. Anders Ohlin, Norra Järnvägsgatan, avled den 19 januari i en ålder av 75 år. Han var född i Stockholm och bodde i huvudstaden under hela sitt yrkesverksamma liv.

Tidigt kom han i i den grafiska branschen och arbetade på flera företag, men den längsta anställningsperioden hade han på Tiden Barnängen där han arbetade på bokbinderiet.

Han träffade sin blivande hustru på Gröna Lund i slutet av 1940-talet Hon härstammade från Sköttänge i Grangärde.

Makan gick bort 1969, men när Anders Ohlin fick pension flyttade han upp till Sköttänge, till friluftslivet och fisket. Han hittade en ny kvinna och bosatte sig i Ställberget. Efter hennes frånfälle 1998 flyttade han till Ludvika.

Anders Ohlin var ända sedan unga år intresserad av idrott och provade bland annat på fotboll, bordtennis och bowling.

Därför ägnade han sig, även på lite äldre dagar, åt bowling med stort engagemang och intresse.

Närmast sörjande är sönerna Ove och Alf med familjer, samt livskamraten Margareta.

MALUNG. Kapla Gurli Olsson, Norra Grimsåker i Malung, avled torsdagen den 23 januari i en ålder av 86 år.

Närmast sörjande är maken Lars samt barn och barnbarn med familjer.

MORA.Torsten Blomstedt, Vika, avled den 22 januari i en ålder av 74 år. Han sörjes närmast av makan Svea, fyra barn med familjer samt syskon med familjer.

MORA. Elsa Johnsson, Nusnäs, avled den 23 januari i en ålder av 78 år. Hon var född och uppväxt i Nusnäs och har varit hembygden trogen i hela sitt liv. Hon efterlämnar närmast maken Stig, fyra barn med familjer samt en syster med familj.

NÅS-RIMFORSA. Inez Halvarsson, änka efter Knip Erik Halvarsson från Nås, avled den 18 januari vid Linköpings lasarett efter en kort tids sjukdom. Hon blev 86 år.

Närmast sörjande är sonen Kent med familj samt släkt och vänner.

ORSA. Anders Manneberg, bördig från Tandsjöborg, har avlidit i en ålder av 73 år. Närmast sörjande är hustrun Elsa, Yvonne med familj samt syskon med familjer.

RÄTTVIK. Djäken Anna Andersson, Backa, född Östbjörka, avled torsdagen den 23 januari i en ålder av 85 år.

Närmast sörjande är maken Alvar.

ÄLVDALEN. Ellen Eriksson, Blyberg, har avlidit i en ålder av 93 år.

Hon var född och uppväxt i Blyberg där hon bott och verkat hela sitt liv. De senaste åren vistades hon dock på Älvdalens sjukhem.

Hennes största intressen har varit hemmet och familjen. Närmast sörjande är fem barn med familjer.

Mer läsning

Annons