Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

GRÄNGESBERG. Gunnar Eriksson, Granliden, avled den 27 februari i en ålder av 86 år. Han var född och uppvuxen i Grängesberg och var även bosatt där större delen av sitt liv.

Gunnar Eriksson började i mitten av 1930-talet som stationskarl vid järnvägen i Silverhöjden, där han bodde åren 1938-1948. År 1940 gifte han sig med Karin, född Nygren.

Under 1848 flyttade familjen till Grängesberg där Gunnar Eriksson fick anställning vid Grängesbergs malmbangård, där han pensionerades som trafikmästare 1978.

I unga år var han aktiv bandyspelare i Grängesberg. Han har också under många år ingått i styrelsen för HSB och bostadsrättsföreningen Gruvfogden.

Gunnar Eriksson blev änkeman i september 2002. Han sörjes närmast av sonen Lennart med familj på Hammarö.

SNÖÅN. Erik Andersson avled den 11 mars i en ålder av 85 år. Han var född i Solvarbo och flyttade sedan till Björsbo utanför Fagersta när föräldrarna blev anställda på en bondgård. 1922 flyttade familjen till Sundet, Snöån, och till en större bondgård än tidigare.

Där fick Erik Andersson hjälpa till med olika sysslor på gården och bland annat så körde han häst. Arbetet på gården var dock ganska säsongsbetonat. Därför började han köra grus med lastbil när det var lågsäsong på gården.

1945 fick han ett erbjudande om att köpa en taxi. Han accepterade och kom sedan att fortsätta med det ända fram till sin pensionering i början av 80-talet.

Vid den tiden hade familjen sedan länge, 1954, bott i ett eget hus i Snöån.

Under många år körde han skolbar2nen från byarna och kom allmänt att kallas för "Skol-Erik". Dessutom var han flitigt anlitad som chaufför när idrottslag hade bortamatcher. På sommarhalvåret var det Ludvika FfI och IFK Ludvika, på vintern körde han ishockeylag.

Bland hans fritidsintressen var fisket nummer ett. I unga år var han måttligt intresserad, men efter att han fått ett pimpelsnö av en kollega då han fyllde 50 år, var det klippt. Fisket blev en passion och så gott som dagligen var han ute vid något vatten. Han trivdes med att vara ensam på sina utflykter i skog och mark.

Under 1950- och 1960-talen var han aktiv inom Ludvika schackklubb som på den tiden hade en storhetsperiod.

Närmast sörjande är hustrun Lisa samt sönerna Lennart och Lars med familjer.

Mer läsning

Annons