Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Förre målaren Gustav Englund, Åkershem, avled den 30 januari i en ålder av 86 år.

Han var född i Bäsna och flyttade 1945 till Kvarnsveden där han och hustrun Karin byggde eget hus.

Under sitt yrkesverksamma liv arbetade Gustav Englund som målare. Han arbetade under åren för olika målarmästare, sista arbetsgivaren före pensioneringen blev Tunabyggen.

Gustav som alltid uppskattat att få röra sig fritt i skog och mark kom sedan han pensionerats att tillbringa mycket tid i skogen. Här röjde han upp efter avverkning, högg ved och njöt av att fritt få disponera sin tid.

Även handarbeten, som att sy tavlor, ägnade sig Gustav en del åt som pensionär. Dessutom åt tillverkning av olika figurer.

Gustav Englund sörjes närmast av makan Karin, fem barn, barnbarn, barnbarnsbarn, syskon samt övrig släkt och vänner.

LIMA. Före detta kyrkvärden Erna Flank, Lima, avled den 4 februari i en ålder av 65 år. Närmast sörjande är en syster.

LIMA. Herbert Wiklund, Ytternäs, avled den 3 februari i en ålder av 92 år. Närmast sörjande är Sven-Erik Wiklund med familj.

ORE. Jordbrukare Seth Ljunggren, Östanvik, avled måndagen den 27 januari i en ålder av 81 år. Närmast sörjande är två söner, barnbarnet och syskon.

SMEDJEBACKEN. Lilly Johansson avled den 31 januari i en ålder av 96 år. Hon var född och uppväxt i Åsmansbo. Som vuxen arbetade hon en tid på ett större jordbruk i Borlänge. Senare på 1920-talet, flyttade hon till Smedjebacken där hon vårdade en kvinna i hennes hem. Sonen i huset blev sedan hennes make.

Som gift var hon hemmafru, bortsett från en kortare period på 1950-talet då hon arbetade utanför hemmet. Hon blev änka 1973.

Lilly Johanssons intressen kretsade kring hemmet och barnen, senare även barnbarnen. Närmast sörjande är barn med familjer.

TRANSTRAND. Gerda Östensson, Höknäs, avled den 3 februari i en ålder av 78 år. Närmast sörjande är son med familj.

VANSBRO. Essy Pettersson, 82 år, avled på Söderåsens ålderdomshem den 1 februari. Essy har bott i Saltvik hela livet förutom de senaste tre åren då hon vistats på Söderåsen. Essy har arbetat på Parkskolans matbespisning. Hon var en utåtriktad människa. Essy var medlem i PRO.

Närmast sörjande är barn med familjer.

Mer läsning

Annons