Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

ORSA. Erik Gutå, Orsa, har avlidit, 92 år gammal. Erik var född och uppvuxen i Färnäs, och flyttade sedan till Orsa. Under sin yrkesverksamma tid tjänstgjorde han som skogvaktare i Orsa finnmark och Älvdalen. Erik Gutå vistades gärna i naturen och tyckte om att jaga och fiska. Att snickra var en annan hobby.

Närmast sörjande är två söner med familjer.

STRANDBADEN-LUDVIKA. Hillevi Weibring Anderson avled den 10 maj i en ålder av 63 år. Hon föddes i ett lantbrukarhem i Västergötland och tog studenten i Kungälv 1961.

Som ung lockades hon inte av läraryrket. Efter att ha tillbringat ett år i Minneapolis, Minnesota, USA, där hon studerade och arbetade som au-pairflicka, flyttade hon till Malmö, gifte sig och började på lärarhögskolan.

Den första tjänsten som mellanstadielärare fick hon i Kiruna, där hon och maken trivdes mycket bra och stannade fram till 1972. Där föddes sonen Petter samma dag gruvstrejken bröt ut 1969.

Från Kiruna gick flyttlasset till Ludvika, där familjen utökades med sonen Eric. Under åren i Ludvika vidareutbildade Hillevi sig till speciallärare vid Lärarhögskolan i Stockholm.

Som speciallärare blev hon mycket omtyckt. Hon älskade sitt arbete och kämpade för att barn med speciella behov skulle få så mycket stöd och hjälp de kunde. Hon tog alltid de svagas parti. I Ludvika var Hillevi också en engagerad och uppskattad medlem i Rebeckalogen.

1988 flyttade familjen till Kullabygden i västra Skåne, där Hillevi hade sina rötter. Bosatt i Strandbaden fortsatte Hillevi att undervisa som speciallärare i Klippan. I en många gånger tuff skolmiljö fortsatte hon att kämpa för sina elever.

I slutet av 1970-talet konstaterades att Hillevi led av en svår blodsjukdom. Men hon lät inte sjukdomen hejda henne. Med obändig kraft fortsatte hon att arbeta med sina elever och ägna sig åt sina många intressen: trädgård, keramik, olje- och akvarellmålning, resor till exotiska mål och segling.

Så sent som förra sommaren var Hillevi och maken ute med båten "Rosalunda" och seglade i 25 dagar. De gjorde strandhugg längs Jyllands kust och de danska öarna. Ute på havet och vid sin strand i Strandbaden trivdes hon bäst med sina älskade pojkar.

Närmast sörjande är maken Carl-Axel, sönerna Petter och Eric.

Mer läsning

Annons