Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

BORLÄNGE. Ellen Nyström, Kvarnsveden, har avlidit i en ålder av 87 år. Ellen kom ursprungligen från Gagnef. Det gjorde även Ellens make som hon gifte sig med 1940.

Makarna flyttade i mitten av 1940-talet till Kvarnsveden där de trivdes och kom att bli kvar. Ellens stora intressen var hemmet, trädgården och barn. Hon var änka sedan 31 år.

Ellen Nyström sörjs närmast av barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

BORLÄNGE. Lisa Söderlund, född Montén, har avlidit efter en tids sjukdom. Hon blev 84 år. Lisa var bördig från Sandsbro.

I äktenskapet med Göran Söderlund var makarna under livet tillsammans bosatta i Borlänge med omnejd. Lisa blev änka för tio år sedan.

Lisa Söderlund sörjs närmast av brodern Börje, systern Birgit och syskonbarn.

FALUN. Gösta Saxholm avled den 24 april vid 92 års ålder. Han var född i Grums i Värmland.

1931 började han arbeta som bilreparatör vid Bilbolaget i Falun. Där arbetade han till 1952 då han fick anställning som bilreparatör och chaufför vid Stora Kopparbergs Bergslag.

Efter pensioneringen kunde han ägna sig åt sina intressen, pistolskytte, cykling, fiske, sommarstugan i Boda, Svärdsjö, och kopparslageri. Gösta Saxholm var mycket skicklig koppparslagare och har tillverkat många fina alster.

Han var medlem i Falu Pistolskytteförening, Falu Cykelklubb och Pilbo Kamratförening.

Närmast sörjes Gösta Saxholm av dotter, barnbarn och barnbarnsbarn.

STÄLLBERG. Ulf Holmberg har avlidit i en ålder av 64 år. Han var född i Ställberg och återvände till hembygden för några år sedan i samband med att han fick sjukpension.

Ulf Holmberg bodde under sin uppväxt på flera ställen i södra Dalarna eftersom hans far och mor drev lanthandel. Under en kortare tid arbetade han som bilförsäljare i Ludvika för att sedan bli anställd vid Dahlbäcks åkeri i Borlänge.

Sedan övertog han och en kollega ett åkeri i Köping.

I början av 1970-talet blev han ensam ägare av åkeriet.

Ulf Holmberg var medlem av Svenska Åkeriförbundet och Sveriges möbeltransportörers Förbund.

Närmast sörjande är en son, två döttrar, ett barnbarn och modern.

Mer läsning

Annons