Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons


Han var född och uppvuxen i Mockfjärd. Thor började redan som barn att intressera sig för musik, och när han var nio år turnerade han tillsammans med sin far och syster och spelade fiol.

Efter att ha studerat till ingenjör på 1950-talet gifte han sig med makan Anna-Greta och paret flyttade till Ludvika där Thor fick anställning på Asea. Hans arbete var i många år att forska om åska och åskskydd åt höga byggnader.

På fritiden ägnade han sig mycket åt friluftsliv och fiske. Thor byggde en sommarstuga i Väsnan, där han kom att tillbringa mycket tid.

Närmast sörjande är makan Anna-Greta, tre barn, barnbarn och syskon.

MOCKFJÄRD. Ruth Åhlström, Västanbäcken, avled den 17 januari i en ålder av 79 år. Hon var född och uppvuxen i Aspeboda och kom genom giftermål till Mockfjärd.

Där arbetade hon vid syfabriken i Lindbyn och även som hemsamarit. En tid drev hon också på kvällstid sykurser i Djurås.

Närmast sörjande är maken Allan, fyra barn med familjer samt syskon med familjer.

NÅS. Göte Svensson, 78 år, Tyna, avled på Falu lasarett den 16 januari. Göte föddes i Galberget i Säfsnäs, en av nio syskon. I ungdomen arbetade han i skogen samt i en gruva i Fredriksberg.

Efter militärtjänsten utbildade Göte sig till frisör. Under 1940- och 1950-talen hade han en frisörsalong på Skansbacken i Nås.

Efter giftermål flyttade familjen till Grycksbo där Göte arbetade på pappersbruket i drygt 30 år.

Under åren i Grycksbo bygde Göte ett fritidshus vid sjön Nåsen. Efter pensioneringen flyttade makarna till Tyna i Nås 1988. Göte Svensson tyckte om att snickra.

Han sörjes närmast av makan, en son och en dotter samt barnbarn och en bror.

VANSBRO. Doris Eriksson, 61 år, Lerbäcken, avled på Bäckaskogs sjukhem den 15 januari.

Doris som växte upp i Kättbo kom till Vansbro 1976. Dessförinnan hade hon bott i Malung där hon arbetade inom skinnindustrin. I Vansbro var hon verksam inom hemtjänsten.

Närmast sörjande är barn med familjer och en bror.

Mer läsning

Annons