Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

GAGNEF. Ernfrid Eliasson, Kyrkbyn, avled den 22 augusti i en ålder av 96 år. Han var född och uppvuxen i Back Persgården, en av de äldsta gårdarna i Kyrkbyn. 1937 flyttade han tillsammans med hustrun Anna till Svedjan i Djurås, där de tog över hustruns föräldrahem. Under 18 år drev paret jordbruk i Svedjan. Därefter tog han anställning som byggnadsarbetare, ett arbete som han behöll fram till sin pensionering. De senaste sju åren bodde han på Tjärnsjögården. Närmast sörjande är barn, barnbarn med familjer.

JÄRNA. Bengt Nilsson, Snöbyn, avled den 19 augusti på Mora lasarett efter en längre tids sjukdom. Han blev 64 år.

Bengt, som var äldst i en syskonskara av fem bröder, föddes i Sigfridstorp på Nås finnmark. Familjen bosatte sig därefter i Malung under en kortare tid innan flyttlasset gick till Järnabygden där de bland annat bodde i Noret och i Nordanåker innan familjen byggde eget hus i Snöbyn. Bengt började redan som tonåring att arbeta i skogen tillsammans med sin far. Han började sedan vid Bössfalls snickerfabrik i Noret där han stannade i omkring tio års tid innan han kom till Wiklunds fönsterfabrik i Emaus där han var anställd i mer än 30 år. Bengt och några arbetskamrater övertog därefter rörelsen och drev den vidare under ytterligare några år. Under de senaste åren var han anställd vid Libra i Vansbro.

Att vistas i skogen har alltid varit det stora fritidsintresset. Bärplockning, fiske och jakt var givna sysselsättningar och han har deltagit i älgjakten i 45 år.

Bengt Nilsson sörjes närmast av fader, sambo och hennes tre barn samt av fyra bröder med familjer.

VANSBRO. Änkefru Maria Blomqvist, Odd Fellowgatan, avled den 24 augusti vid Bäckaskogs sjukhem i en ålder av 79 år. Hon var född i Dalasågen där hon även varit bosatt under större delen av sitt liv.

Maria utbildade sig till fotvårdsterapeut och drev under några år fotvårds-

klinik i ICA-huset. Hennes främsta intressen var handarbete, blommor och sång.

Maria Blomqvist sörjes närmast av en broder och svägerska samt deras två söner med familjer.

Mer läsning

Annons