Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

LUDVIKA. Inez Olsson avled den 18 augusti i en ålder av 86 år. Hon var bördig från Vemhån i Vemdalen, Härjedalen. 1946 gifte hon sig med Gunnar som var gruvarbete. Genom hans yrke flyttade familjen 1951 först till Grängesberg, sedan till Håksberg. De bosatte sig i Ludvika 1970.

Inez Olsson var hemmafru med allt arbete som det innebär, frånsett några enstaka ströjobb. Viktigt för henne var att få vara ledig på sommaren för att kunna åka till Vemhån och föräldrahemmet. Det gjorde hon varje sommar så länge krafterna tillät.

Hon tyckte om att vara ute i naturen. Andra intressen var handarbete och läsning, men allra mest månade hon om hemmet. Inez Olsson, som blev änka 1985, sörjes närmast av två döttrar med familjer.

RÄTTVIK. Pola Lenner, Rättvik, avled den 26 augusti, 83 år gammal. Pola Lennar arbetade i restaurangbranschen. Hennes fritidsintressen var hemmet, familjen och vännerna. Pola Lenner sörjs näramst av Lena och Eva med familjer.

VANSBRO. Karin Norder avled stilla på Söderåsens servicehem den 26 augusti. Hon skulle ha fyllt 95 år i oktober.

Karin var född och uppvuxen i Vansbro. Hon var äldsta barnet av tio i Mor Johan Olssons och Edit Olssons familj. Tidigt fick hon ta stort ansvar i familjen och började i unga år att arbeta i mamma Edits matservering i Dalasågen.

I början på 30-talet gifte Karin sig med Elis Norder. Makarna fick sonen Bengt.

Karin arbetade större delen av sitt liv på Järnvägshotellet i Vansbro där hon var fram till pensioneringen.

Hon var medlem i PRO och deltog gärna i deras utflykter och sammankomster. Karin tyckte om att resa och besökte både Florida och Tyskland men var lika nöjd med kortare turer i hemtrakten. Karin hade en mycket positiv livssyn och var en glad och förnöjsam person. Hon tyckte mycket om naturen och satt ofta upp i hög ålder på sin balkong och njöt av fågelliv och naturens skiftningar.

Karin Norder var änka sedan 1968.

Närmast sörjes Karin Norder av sonen Bengt och sondottern Lena samt av övrig släkt och vänner.

Mer läsning

Annons