Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

BORLÄNGE. Greta Sjö-strand, Borlänge, avled den 17 augusti vid en ålder av 80 år. Hon var född och uppväxt i Långshyttan och flyttade i unga år till Borlänge för arbete.

Greta arbetade till en början i Domnarvets järnverk där hon hade arbetsuppgifter som att klippa plåt. Eter sonens födelse började Greta som städerska på Asab. På denna arbetsplats var hon fackligt aktiv och var med i förhandlingsdelegationen.

Greta blev under storstrejken ordentligt uppmärksammad med stora uppslag i rikstidningarna.

Under 1980-talet med sämre tider på arbetsmarknaden var Greta Sjöstrand en av dem som fick erbjudande om förtida pension.

Fritiden ägnade Greta gärna åt att umgås med sina vänner.

Närmast sörjande är sonen Lars-Erik samt övrig släkt och vänner.

BÄSNA. Linde Trogen, Bäsna, avled den 20 augusti i en ålder av 86 år. Han var född och uppvuxen i Rista och kom i ungdomen, genom giftermål, till Bäsna.

Han arbetade ända från 13-årsåldern och fram till sin pensionering som snickare. Mellan 1945 och 1965 vid Trogens snickeri i Bäsna och därefter vid BPA och Tunabyggen.

Till hans intressen hörde att vistas i skogen och att plocka bär. Han vistades också gärna vid stugan i Tansbodarna.

Närmast sörjande är makan Alice samt barn och syskon med familjer.

SMEDJEBACKEN/LÅNGS-HYTTAN. Einar Holmberg, Björsjö, avled den 15 augusti i en ålder av 80 år. Han var född och uppväxt i Långshyttan. Direkt efter skolan började han, som brukligt var på den tiden, att arbeta. Först på Bjurstens slakteri som dock upphörde med verksamheten under andra världskriget, därefter på bilverkstaden Edvard Lindgren & Co.

Hans kunnighet blev uppskattad och så småningom öppnade han en egen bilverkstad, Långshyttans Bil- och Motorreparationer, som han drev fram till att han drabbades av ohälsa.

Verkstaden avyttrades och i stället började han arbeta på Klosterverken där han var kvar fram till att han fick pension vid 59 års ålder.

Mer läsning

Annons