Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

LUDVIKA. Köpman Arne Goedecke har avlidit.

Han var född 1920 i Vänersborg och kom som tvååring till Ludvika, där hans far etablerade sig som färghandlare, en rörelse som Arne Goedecke övertog och kom att driva under hela sitt yrkesverksamma liv.

Goedecke var en stor profil med stor bekantskapskrets, och en bidragande orsak till detta, förutom hans verksamhet bakom disken, var hans engagemang i många av Ludvikas föreningar och sällskap.

Han var således under ett antal år ordförande och styrelseledamot i Rädda Barnen, vice ordförande i kyrkobröderna (under många år var han också kyrkvärd), klubbmästare, kaplan och organist i Odd Fellow.

Han har också varit kassör i konstföreningen, skattmästare i Rotary och aktiv inom Odd Fellow.

Som pensionär anslöt han sig till SPF Veteranringen.

Goedecke var mycket musikintresserad och under sin studietid i Strängnäs var han också aktiv som pianist i en av stadens dansorkestrar. Hans intresse för jazzmusik höll också i sig genom åren.

1989 gick hans Anna-Lisa bort efter 40 års äktenskap, men som den positiva människa Arne Goedecke var, beslöt han att mildra saknaden av hustrun och företa sig en sak som fram till dess inte blivit av: Han började företa långresor med bil och båt.

Ända upp till 80-årsåldern reste han 7-800 mil i bil, stannade till och upplevde nya miljöer.

Väl hemma i Ludvika igen redovisade han sina upplevelser i ord och bild hos olika föreningar och sammanslutningar, ett populärt mötesinslag.

Med Arne Goedeckes frånfälle har Ludvika förlorat en av sina verkliga profiler, utåtriktad och vänsäll som hade nära till ett gott skratt, och när han gick på stadens gator blev stoppen och pratstunderna många.

Arne Goedecke var en man som gärna pratade med sina medmänniskor och förgyllde deras dag med sitt glada humör och finurliga humor.

Arne Goedecken sörjes närmast av dotter och bröder med familjer

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons