Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

FREDRIKSBERG. Märta Eriksson, Säfsgården, avled den 16 maj i en ålder av 90 år. Hon var bördig från Fredriksberg. I yngre år arbetade hon en tid i Stockholm som sömmerska. När hon sedan återvänt hem till Fredriksberg fortsatte hon att ta på sig sömmerskearbeten.

Märta Eriksson förblev ogift och levde ett enkelt och anspråkslöst liv. Tidigare var hon med i dåvarande Betelförsamlingen, i dag Filadelfia.

IDRE. Bengt Molneklev, Idre, har avlidit i en ålder av 53 år. Han var uppväxt i Ljungsbro, Östergötland, och kom till Idre 1979 för att arbeta som restaurangchef på Idre fjäll. Där arbetade han fram till mitten av 90-talet då han blev butikschef på Idre fjäll. Fritidsintressena var fiske och golf, han var engagerad i Idrefjällens golfklubbs ungdomssektion. Närmast sörjande är mor och far, hustru Ewa, samt barnen Haydie, Jon och Påhl.

NÅS. Milda Jansson, 83 år, Skansbacken, avled den 20 maj på Söderåsens äldreboende i Vansbro. Milda som var yngst av tolv syskon föddes i den lilla byn Bastuknappen i Norra Finnskoga i Värmland. I ungdomen hjälpte hon föräldrarna med jordbruket. 1941 fick hon tjänst på Gästis i Höljes. Då pågick andra världskriget och Milda och arbetskamraterna såg ofta tyska bombplan som kom från Elverum och flög mot Nybergsund.

I Södra Finnskoga arbetade Milda tillsammans med blivande maken Oliver i ortens konsumbutik. Då Oliver blev konsumföreståndare kom de att flytta ofta, de bodde bland annat fem år Norra Mon i Malung och fem år i Yttermalung. Milda arbetade tillsammans med Oliver i butikerna.

I början av 1960-talet flyttade familjen till Nås, Oliver blev föreståndare för konsumbutiken i Skansbacken och Milda hade under en tid ansvaret för butiken i Heden. Från 1965 till 1968 var hon butiksföreståndare i Lindesnäs. Därefter arbetade hon på deltid i butiken i Skansbacken fram till pensioneringen. Milda tyckte om att pyssla i trädgården och att spela bingo.

Hon sörjes närmast av två döttrar med familjer.

Mer läsning

Annons