Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

MALUNG. Elna Mahberg avled den 27 juni i en ålder av 85 år. Hon var född i Tyngsjö. Under sitt yrkesverksamma liv verkade hon vid skolbespisningen på den dåvarande Centralskolan.

Hon sörjes närmast av en dotter med familj samt systrar.

ORSA. Svea Carlborg, Orsa, har avlidit, 93 år gammal. Svea var född i Hedemora och bodde i Ingvallsbenning fram till början av 1930-talet, då hon började att arbeta i Stockholm. Efter några år gifte hon sig med civilingenjör Nils H Carlborg i maj 1936. Under 1950- och 1960-talen bodde familjen i Nora. På 1970-talet arbetade Svea Carlborg på SR:s utbildningsradio i Stockholm. Därefter flyttade hon till sin mors fädernegård i Orsa, där hon bodde fram till sin död.

Svea höll noga reda på gamla släktingar, vänner och grannar från omkring 1890 till 1940, som hon bland annat hört berättas om av äldre släktingar och vänner. Hon följde med tidens moderniteter i tv och tidningar och hade breda intresseområden. Till exempel det av radar svårupptäckta kantiga flygplanet, världstävlingsomseglingar, Kenny Bräck, stort konstintresse, var medlem i olika konstföreningar och medlemsbetalande lotta i över 50 år.

Svea tyckte om att arbeta i trädgården, ofta tills det blev så mörkt att det nästan var svårt att se. Hon samlade även på antikviteter och lade i små papperslappar i vaser, skålar med mera som talade om när och hur hon fått dem. Hon samlade också på tidningsurklipp.

Närmast sörjande är sönerna Nils C-J, Hans och Anders.

VANSBRO. Lars-Erik "Lasse" Engman avled den 26 juni i en ålder av 69 år. Han var född och uppväxt i Djurmo och kom genom giftermål till Vansbro 1957.

Tio år senare gick Lasse igenom en skilsmässa och flyttade till Stockholm. Där arbetade han som taxichaufför. För drygt fyra år sedan flyttade han tillbaka till Vansbro.

På fritiden tyckte Lasse om att fiska.

Närmast anhöriga är barn, barnbarn och en bror.

Mer läsning

Annons