Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

FALUN. Thord Bloom avled den 26 april. Han blev 56 år. Han var född och uppvuxen i Horndal. Thord Bloom arbetade i många år som resemontör inom tung industri. De sista åren före sjukdomen arbetade han med montering av telemaster i södra Sverige. Han var då anställd hos Wibe AB i Mora.

Thord Blooms främsta fritidsintresse var hemmet i Grönsinka i Gysingetrakten. Tillsammans med sambon Maj-Britt bodde han både där och i lägenhet i Falun. Vid Grönsinka fiskade han och vandrade i skogen. Han tyckte om att plocka både svamp och bär. Maj-Britt och Thord gjorde också många resor med husbilen.

Thord Bloom sörjes närmast av sambon Maj-Britt, mor och far, tre söner med familjer i Västerås samt syskon.

GRÄNGESBERG. Sonja Karlsson avled den 9 april i en ålder av 97 år. Hon var född och uppväxt i Klenshyttan där hennes mor skötte postkontoret.

Efter folkskolan i Klenshyttan läste hon vidare på realskolan i Ludvika. Transporten till och från skolan längs den långa, backiga och ojämna grusvägen ordnade hon i bland själv med cykel.Efter realexamen blev det nya studier. Hon flyttade till Uppsala där hon även träffade sin blivande make Albert. Han läste på Chalmers, hon läste på lärarseminariet.

Som lärare i kemi, matematik och fysik arbetade hon först i Piteå innan familjen bosatte sig i Ludvika några år. 1939 flyttade familjen till Luleå där hon fick fast anställning på en flickskola.

Sedan blev Norrköping nästa adress 1955. Större delen av tiden var Sonja Karlsson hemmafru, men gjorde ibland tillfälliga inhopp som lärare.

I samband med makens pension 1974 flyttade de till hennes släktgård i Persbo som de tidigare övertagit och renoverat. Femton år senare bosatte de sig på Kyrkbacken i Grängesberg. Vid samma tid byggdes en sommarstuga i Klenshyttan.

Efter att Sonja Karlsson blev änka för två år sedan, flyttade hon till Granliden.

Fortsättn. på nästa sida

Mer läsning

Annons