Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Mary Lindberg, Tunagården, Borlänge, avled den 8 augusti i en ålder av 84 år.

Närmast anhörig är sonen Conny.

Mary var född och uppvuxen i Lerbäcken. Hon arbetade under sitt yrkesverksamma liv som lokalvårdare och hemsamarit.

Under många år var Mary Lindberg medlem i Korskyrkan och aktiv i församlingsarbetet. För Mary var församlingens verksamhet det stora intresset.

BORLÄNGE. Georg Andersson, Hagbacksgården, avled den 15 augusti i en ålder av 93 år. Närmast anhöriga är fyra barn samt barnbarn med familjer.

Georg Andersson som var född och uppväxt i Kvarnsveden började i unga år arbeta i skogen. Det blev giftermål med Tora och i äktenskapet fick paret sex barn.

Efter att ha provat olika arbeten startade Georg en firma i Romme. I denna firma sålde och reparerade han jordbruksmaskiner under ett 20-tal år.

I byn Norbo som Georg Andersson flyttade till köpte han en såg. Till en bit efter uppnådd pensionsålder ägnade sig Georg sedan åt att tillverka och sälja småstugor.

Fiske var tillsammans med svamp- och bärplockning vad Georg Andersson helst ägnade sig åt på sin fritid. De senaste sex åren bodde Georg på Hagbacksgården.

ÄLVDALEN. Gunnar Gunerus, Brunnsberg, Älvdalen, har avlidit i en ålder av 80 år.

Han var född och uppvuxen i Gunerus, Brunnsberg. Från skolålder och fram till 50-talet arbetade han i skogen. Fram till pensioneringen arbetade han sedan på dåvarande DKP i Borlänge. Några år efter pensioneringen flyttade han åter till Älvdalen. Han har alltid tyckt om att vandra i skog och mark och sågs ofta på promenad med sin hund.

I Stops fäbodar tillbringade han mycket tid och pysslade med glädje om fastigheterna där.

Närmast sörjande är bästa vännen hunden, syskonbarn med familjer samt svägerska.

Mer läsning

Annons