Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

STORA SKEDVI. Mary Ulrika Björklunds avled den 27 juli 86 år gammal. Mary var född och uppvuxen i Murars i Stora Skedvi. Efter giftermål med maken Erik flyttade hon till Björklunds i Moren, där de tillsammans skötte gårdens jordbruk.

De fick två barn en dotter, bosatt i Svärdsjö, och en son, som övertagit gården i Stora Skedvi.

Marys stora hobby var blommor och trädgård och handarbete i olika former såsom vävning, stickning och syarbete.

De sista åren var Mary och Erik bosatta i Kyrkbyn, där Mary skötte om maken fram till hans död 1998. Senaste året har Mary på grund av sjukdom bott på Skedvigården.

Mary sörjes och saknas närmast av barn, barnbarn och barnbarnsbarn.

BORLÄNGE. Berndt Hampfalls, Vetevägen 6 B, Borlänge avled den 23 juli efter en lång tids sjukdom. Han blev 63 år. Närmast anhöriga är hustrun Gunilla och döttrarna Louise och Sofie med familjer, barnbarn.

Berndt Hampfalls var född och uppväxt i Dalsjö, Ornäs. Som ung utbildade sig Berndt till vägmästare och arbetade som utsättare åt Vägförvaltningen och senare Vägförbättringar.

I slutet av 1960-talet blev Berndt Hampfalls egen företagare och började med åkeri.

I början av 1990-talet började han köra buss åt Essetrafik i Gustafs. Sjukdom tvingade Berndt att sluta för drygt tre år sedan.

Sommarstugan i Torsång som Berndt och Gunilla började bygga 1960 såg Berndt som sitt livsverk.

Berndt var känd som en mycket social och positiv människa. Djur, särskilt fåglar och natur var ett stort intresse. Som ung var Berndt aktiv i arbetet med att ringmärka fåglar.

Idrott och motion var andra stora intressen för Berndt som åkte ett par Vasalopp och deltog i flera upplagor av klassiska Tunamarschen. Han tävlade även med draghundar. Makarna tyckte mycket om att resa.

Mer läsning

Annons