Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

LEKSAND. Bengt Matsson, Leksand, avled på Edshultsgården 18 juni i en ålder av 72 år. Han föddes i Siljansnäs, men bosatte sig sedan i Leksand. Bengt Matsson var entreprenör och körde lastmaskin. Hans stora intresse var jakt samt fritidshuset i Östanmor där han bodde de sista åren. Han var också en hängiven supporter för Leksands IF. Han efterlämnar maka och tre barn med familjer.

LUDVIKA. Carin Wikman, Landforsen, avled den 21 juni i en ålder av 85 år. Hon var bördig från Nyhyttan i Hedemora socken där hon växte upp i en syskonskara om sex barn på en arrendegård.

Redan under skolgången i Vikmanshyttans folkskola började hon hjälpa till på gården. Bland annat körde hon häst och deltog i arbetet vid kolmilorna.

1938 gifte hon sig med sin Folke från Starbo. Två år senare flyttade till till Håksberg där han arbetade i gruvan. 1944 kunde de flytta in i sitt nybyggda hus i Landforsen där hon sedan har bott, även efter att ha blivit änka 1983.

Carin Wikman har tidigare arbetat som städerska på många olika ställen, till exempel på lasarettet, fabriker och hotell. Hon var en duktig gymnast och deltog vid gymnastikuppvisningar i Stockholm på 50-talet.

Över huvud taget var hon mycket aktiv och fanns med som en av krafterna när kvinnoklubben i Håksberg bildades. Senare blev hon också en av rösterna i PRO-kören.

Närmast sörjande är tre döttrar med familjer.

MALUNG. Bäri John Andersson, Vallerås i Malung, avled måndagen den 23 juni i en ålder av 75 år. Han var född i Vallerås. Närmast sörjande är maka och syskon.

MALUNG. I en ålder av 82 år avled fredag 20 juni förre vvs-ingenjören Karl-Erik Karlsson, Idbäck. Hans fritidsintressen var fiske och gamla bilar. Han sörjes närmast av dottern Eva Bojort och sonen Göran Karlsson med familjer.

Mer läsning

Annons