Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

GRÄNGESBERG. Erik Andersson avled den 24 oktober i en ålder av nyss fyllda 82 år. Han var en genuin Grängesbergare som efter skolan började arbeta i Bergslagsschaktet. Till yrket var han svetsare och hade gruvan som arbetsplats ända tills den lades ner då han slutade med pension.

Han var aktiv inom hembygdsgillet, men var framför allt en friluftsmänniska. Som sådan var han en av eldsjälarna bakom Gruvtrampen. Själv åkte han skidor, plockade bär och var ofta ute i naturen. Allra bäst trivdes han i den egenhändigt byggda sommarstugan vid Södra Hörken.

Närmast sörjande är hustrun, två döttrar med familjer och syskon.

LUDVIKA. Greta Åhrman avled den 27 oktober i en ålder av 91 år. Hon var född och uppväxt i Ludvika. Efter att ha arbetat en kortare tid i Stockholm, flyttade hon på 1930-talet till Årjäng där hennes blivande make Karl bodde. På 40-talet bosatte sig familjen i Ludvika.

Under åren har hon varit hemmafru, men även arbetat utanför hemmet. Hon jobbade på Konsum och, under se sista åren fram till sin pension, i köket på Marnäsliden. Greta Åhrman blev änka 1989.

Hennes stora intresse på fritiden var sång. Hon var medlem i sångkören Crescendo ända från 50-talet fram till att kören upplöstes. I många är var hon även körens sekreterare.

Närmast sörjande är en dotter och två söner med familjer, samt tre systrar.

MALUNG. Backa Lennart Eriksson, Storgatan, Malung, avled den 25 oktober i en ålder av 72 år.

Närmast sörjande är syster, svägerska, syskonbarn och svärmor.

Han var född och uppväxt i Hole, Malung. Under sitt yrkesverksamma liv arbetade han vid företagen SP, Rosengrens samt Eliassons garveri, alla i Malung. Eriksson var en friluftsmänniska och hans stora fritidsintressen var skogen och naturen.

Mer läsning

Annons