Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

BORLÄNGE. Förre busschauffören Erik Brus, Romme, Borlänge, har avlidit på sin 84-årsdag. Han efterlämnar makan Gunborg, två döttrar med familjer samt systrar med familjer.

Erik Brus var född och uppvuxen i Gylle i en jordbrukarfamilj och hjälpte i unga år till på gården. Senare blev han busschaufför i en tjänst som han innehade till sin pension. Många år deltog han i kyrkligt ungdomsarbete i Stora Tuna och senare var han aktiv Lekmannakåren, tidigare kyrkobröderna. På det privata intresseplanet stod omsorgsfullt arbete i egen trädgård. Dessutom var han mycket intresserad av stenar och dess hantering. Han gick också på kurs just i stenslipning.

LUDVIKA. Maj-Lis Tjärnås avled den 9 augusti i en ålder av 84 år. Den bortgångna var född och uppvuxen i Stockholm.

Efter avslutad skolgång började hon på konstskola och ägnade sig framförallt åt att teckna i blyerts och kol. Senare utbildade hon sig till sömmerska och arbetade i detta yrke under flera år.

I början av 1950-talet kom hon till Ludvika. Så småningom erhöll hon anställning på kontorsavdelningen på dåvarande Asea. Där arbetade hon fram till sin pensionering. Förutom hem och familj ägnade hon sig gärna åt broderier av dukar och tavlor. Hon tyckte också om att sticka och virka.

Maj-Lis uppskattade även musik och dans, ett intresse som också delades av maken. Hon tyckte även om att sjunga och var med i sångkörerna; Dalakören i Stockholm och Pausfåglarna samt Crescendo i Ludvika. Tillsammans med Crescendokören och bland annat manskören i Smedjebacken reste hon också till USA.

Maj-Lis företog även flera resor utomlands tillsammans med sin make.

Maj-Lis Tjärnås sörjes och saknas närmast av maken Yngve, barnen Arnold och Eva med familjer, samt barnbarn och barnbarnbarns barn.

Mer läsning

Annons