Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

BORLÄNGE. Lennart Magnusson, Täppgatan 24, Borlänge, avled den 2 september i en ålder av 74 år. Närmast anhöriga är makan Gunhild samt döttrarna Monica och Britt-Marie med familjer.

LUDVIKA-TORSBERG. Vega Tengvall avled den 1 september i en ålder av 95 år. Hon var född i Torsberg på Grangärde finnmark och växte upp i en musikalisk familj. Fadern Gustaf Dahl spelade klarinett och lotsade även barnen till att bli intresserade av sång och musik.

Vega Tengvall gick folkskolan i Abborrberg. Hon gifte sig med Gunnar och paret bodde kvar i Torsberg. Mestadels var hon hemmafru, men under några år i skiftet mellan 50- och 60-talet arbetade hon i skolbespisningen i Abborrberg.

Efter att maken gått bort för 23 år sedan, skaffade hon en lägenhet i Ludvika där hon bodde under vintrarna. På somrarna var det Torsberg som gällde.

Hon fortsatte år efter år med det växelvisa boendet fram till i våras då hon blev sjuk. Den sista tiden tillbringade hon på Solgärdet.

Vega Tengvall var en omtyckt och slagfärdig person med mycket humor och värme. Bland hennes intressen fanns idrott som hon följde med stort intresse på tv.

Närmast sörjande är sonen Sture med familj.

ORSA. Eive Hellberg, Orsa, har avlidit, 69 år gammal. Eive var född och uppvuxen i Vemhån, Härjedalen. Familjen flyttade till Orsa när Eive var tonåring. Under sin yrkesverksamma tid var han anställd hos Hedberg och Talu, och senare i Grönklitt som björnskötare.

Eive var utåtriktad och omtyckt, främst av barnbarnen. Han var mycket intresserad av travsport.

Närmast sörjande är tre barn med familjer, bröder och många vänner.

Mer läsning

Annons