Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

BORLÄNGE. Stig Limberg, Majorsgatan 18 B i Borlänge, avled den 5 maj i en ålder av 82 år. Han var född och uppväxt i Transtrand.

Stig Limberg som kom att vara verksam inom en rad yrken började som ung arbeta i Mattssons bageri i Transtrand. Han var även med sin pappa Adolf, som var skogvaktare i Tran- strand på stämpling. En tid arbetade Stig hos Lennes bryggeri i Transtrand innan han i mitten av 1940-talet startade taxirörelse i Transtrand. En verksamhet där problem knappast saknades strax efter andra världskriget. Bristen på gummidäck var bara ett av dessa problem.

Familjen flyttade 1953 till Lima sedan Stig börjat köra buss på linjen Rörbäcksnäs-Torgåsmon. Stig körde bland annat skolbussen innan han tog jobb på kraftverksbyggen. I Trängslet körde Stig lastbil och i Örnsköldsvik grävmaskin.

I maj 1962 började Stig Limberg arbeta som maskinskötare vid grovplåt i Domnarvets järnverk. Hela familjen flyttade i december samma år till Borlänge. För Stig blev det en 25 år lång anställning i Domnarvets järnverk, senare SSAB Tunnplåt. Stig blev nämligen kvar i Domnarvets järnverk till sin pensionering 1987.

Stig Limberg var mycket intresserad av att ströva i skog och mark. Dessa strövtåg kombinerade Stig gärna med bärplockning, främst lingon och hjortron.

Stig var mycket mån om sin familj och barnbarnen var en källa till glädje för honom. Närmast sörjande är makan Birgit och sönerna Kjell Åke och Anders med familjer.

FALUN-GRÄNGESBERG. Bertil Eriksson avled den 15 april i en ålder av nyss fyllda 72 år. Han var född och uppväxt i Grängesberg, men flyttade i 40-årsåldern till Falun och har sedan dessvarit bosatt där.

Efter att ha haft ett kommunalt arbete i Hosjö, blev han senare civilanställd vid polisen med administrativa sysslor. Bertil Eriksson hade allmänna intressen, men med viss tonvikt på det kyrkliga. Närmast sörjande är brodern Erik i Grängesberg.

LINDESBERG. Länsmans Maria Käller avled den 2 maj i en ålder av 91 år. Hon var bördig från Bjursås, men flyttade i ungdomsåren till Lindesberg och började arbeta. Där träffade hon Nils som blev hennes make 1936. Paret fick fyra barn.

Bland hennes intressen fanns bland annat trädgårdsarbete som hon utövade med stor glädje både i Lindesberg och vid fritidshuset i Dalarna. Länsmans Maria Käller, som blev änka förra året, sörjes närmast av barn med familjer.

MALUNG. Kerstin Persson, Orrmyrgården, avled den 8 maj i en ålder av 80 år.

Hon var änka efter Isak Erik Persson, Jägra. Hon var född i Stockholm. Hon arbetade under sitt yrkesverksamma liv i olika Konsumbutiker bland annat i Västra Fors. Närmast sörjande är sönerna Per-Erik och Hans med familj.

VANSBRO. Sigfrid Norström avled den 7 maj i en ålder av 78 år på Bäckaskogs vårdcentral. Han var född och uppvuxen i Noret i Dala-Järna.

Under sin yrkesverksamma tid arbetade han som svetsare.

Sigfrids största intresse var blommor. Tidigt på vårkanten drev han upp frön till krukväxter.

1946 träffade han sin blivande hustru Tyra på Snöån där hon var snöåkulla. De gifte sig 1947 och var länge bosatta i Dala-Järna men har under många år bott i Vansbro.

Närmast anhöriga är makan Tyra och barnen med familjer.

ÄPPELBO. Jon Back Karin Larsson, Opsaheden, Äppelbo, avled den 7 maj i en ålder av 97 år. Hon var sin hembygd trogen och bodde i Äppelbo hela livet.

Hennes stora intressen var hemmet och familjen samt Äppelbo missionsförsamling.

Närmaste sörjande är barn och barnbarn med familjer samt en syster.

Mer läsning

Annons