Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

LEKSAND. Henrik Mats-

pers, Lima, har hastigt avlidit i sitt hem på onsdagsmorgonen 19 mars i en ålder av 27 år. Hans stora intresse var bilar, båtar och data. Han var väldigt hjälpsam och omtänksam mot alla. Han efterlämnar far och mor samt bror.

LIMA. Hildur Hilmersson, Risheden i Lima, avled lördagen den 22 mars i en ålder av 95 år. Närmast sörjande är en son och en dotter.

LUDVIKA-DALA-HUSBY. Lennart Wikman avled den 21 mars efter en kort tids sjukdom, nyss fyllda 58 år. Han var född och uppväxt i Dala-Husby där han också gick i folkskolan. Han tog sedan realexamen i Hedemora för att därefter läsa vidare vid Soltorgsskolan tekniska gymnasium i Borlänge.

Efter lumpen flyttade han 1966 till Ludvika och började vid Asea som senare blev ABB. Lennart Wikman var konstruktör och arbetade på flera avdelningar, tidigare vid den för ställverk och senare brytardivisionen.

Han gifte sig 1981 med Christina och fick två barn, Anna och Erik. Det var alltid familjen som kom i första rummet. Engagemanget för barnens skolarbete och fritidssysselsättningar var stort.

Skulle något av barnen i väg på fotboll fanns han med. Var det slalom i Fjällberget ställde han upp och körde. Över huvud taget var han mycket förtjust i barn, både egna och andras, och barnen var lika förtjusta i honom.

Innan han bildade familj provade han på segelflyg, men tvingades sluta på grund av ett synfel. Ett annat intresse var bowling som han spelade med framgång på den tid som ABB:s olika avdelningar möttes i korpserien.

Lennart Wikman var road även av fiske och att visas i naturen, samt att åka ut en sväng med familjen och husvagnen.

Närmast sörjande är hustrun, två barn och två systrar.

Mer läsning

Annons