Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

GRANGÄRDE. Ingvar Pettersson, Fröjdberget, avled den 27 februari i sitt hem. Han blev 72 år. Många minns honom från lokalpolitiken, andra från orienteringen, men för honom var det hembygden och framför allt Fröjdberget som stod i centrum.

Faktum är att han föddes och växte upp på Fröjdberget på ett ställe en kilometer från det hus han sedan bodde i. Det var den enda gång han flyttade.

Uppväxten i skogen satte en livslång prägel på honom. Efter skolgången i Kullen, sista året i Nyhammar dock då byskolan i Kullen lades ner, började han arbeta i skogen för Billerud. Ingvar Petterson inledde som apterare för att sedan, ett helt arbetsliv senare, gå i pension som personaladministratör hos Stora.

Skogen var också tävlingsplats för hans största idrottsintresse: orientering. Han började som aktiv i Nyhammars IF för att sedan tävla för Grangärde OK när klubben bildades. Bland annat sprang han DM- och SM-kavlar under sin aktiva karriär. Ingvar Pettersson var dessutom ordförande i Grangärdeklubben under tolv år.

Även politiken låg honom varmt om hjärtat. Han satt med i fullmäktige för centern och var tidigare ledamot i fritidsnämnden, ett uppdrag han skötte med stort intresse och engagemang. Så sent som i höstas avtackades han för sin mångåriga politiska gärning.

Fritiden tillbringade han gärna hemma på Fröjdberget, eller allra helst i den egna skogen som han skötte med stor omsorg. Han tyckte också om att jaga och fiska.

Intresset för hembygden och dess kultur avspeglas i att han varit ordförande för Grangärde Hembygdsförening.

Ingvar Pettersson blev änkling 1997.

Närmast sörjande är döttrarna Anna-Karin och Marianne med familjer, samt särbon Ingegärd.

Mer läsning

Annons