Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

LUDVIKA. Sigfrid Karlsson, Spelmansvägen, avled i hemmet den 21 mars i en ålder av nyss fyllda 76 år. Närmast sörjande är makan och dottern med familj.

SMEDJEBACKEN. Björn Trondset avled den 31 mars i en ålder av 72 år. Han var född i Meråker på den norska sidan av gränsen, en plats i höjd med Storlien. Vid åtta års ålder kom han under andra världskriget till Sverige.

Först till Smedjebacken, sedan till Grangärde där han växte upp. I vuxen ålder flyttade han tillbaka till Smedjebacken där han fick arbete på valsverket. Det kom sedan att bli hans arbetsplats ända fram till att han slutade med avtalspension vid 60 års ålder.

Under arbetslivet var han fackligt aktiv och var ordförande för Metallklubben och senare även för Salf. Jämsides med detta var han politiskt engagerad för socialdemokraterna.

På senare tid verkade han inom kyrkopolitiken och var vid sin bortgång ordförande i Norrbärke kyrkofullmäktige.

I hela sitt liv hade Björn Trondset ett djupt intresse för sport, framför allt friidrott. Tidigare var han själv aktiv som medeldistansare för att därefter bli ledare inom IK Heros. Allra viktigast för honom var verksamheten med ungdomar, men under en period satt han även ordförande för klubben.

Närmast sörjande är makan samt två döttrar med familjer.

ÄLVDALEN. Grund Oskar Johansson, Klitten, har avlidit i en ålder av 81 år. Under hela sitt yrkesverksamma liv arbetade han i skogen. Han var född och uppväxt i Klitten.

Närmast sörjande är tre barn med familjer samt fyra syskon med familjer.

ÄLVDALEN. Frida Åhs, Rot, har avlidit i en ålder av 92 år. Hon var änka sedan 1975 efter Erik Åhs. Närmast sörjande är barn med familjer samt en syster.

Mer läsning

Annons