Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

FURUDAL. Fru Hulda Eklind avled den 30 januari, 94 år gammal. Hulda Eklind föddes i Spjöta, Ejheden men flyttade senare till Furudal. Hennes fritidsintressen var sång och musik. Hulda Eklind sörjs närmast av en som med familj.

LIMA. Karl Karlsson, Nybo, Rörbäcksnäs, avled den 5 februari i en ålder av 80 år. Närmast sörjande är syskon med familjer.

ORSA.Förra telefonisten Karin Grå, Trunna, har avlidit i en ålder av 95 år. Under sin yrkesverksamma tid var hon anställd vid telefonstationen i Orsa. Hon skötte hem och familj och fritiden ägnade hon gärna åt trädgårdsarbete. Närmast sörjande är maken Erik och två barn med familjer.

SÖDERBÄRKE. Viktoria "Tora" Pettersson avled den 1 februari i en ålder av 95 år. Hon var född i Larsbo och ingick i en syskonskara om tio barn. Efter folkskolan fick hon, som brukligt var på den tiden, ta arbete som piga.

Tora träffade sedan Filip och gifte sig. Familjen bosatte sig i Huggnora och blev något av ett begrepp i trakten. Även om hon hade hem och barn att sköta, så hann hon även med att arbeta utanför hemmet.

Under årens lopp har Tora varit ute och hjälp folk med olika sysslor, bland annat med att tapetsera. Hon har skött badhuset i Tunkarlsbo, likaså den stuga som SJ hade vid bron i Huggnora. Tora var duktig på att väva och på 50-talet vävde hon bilklädslar.

Till sinnet var hon alltid pigg och glad, vilket fick till följd att huset ofta var fyllt av släkt och vänner. Ett annat stort intresse var blommor.

Tora, som blev änka 1996, hade förmånen att aldrig vara sjuk och det var först på senare tid hon kom i kontakt med sjukvården. Sedan något år tillbaka har hon vistats på Hedgården.

Närmast sörjande är barn med familjer.

Mer läsning

Annons