Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

ORE. Eva Unger, Östanvik, avled torsdagen den 7 augusti i äldrebeoendet Orestrand, Furudal. Eva blev 83 år. Hon drev tidigare ett jordbruk med maken Sven. Hennes största fritidsintressen var vävning, bakning och bärplockning. Närmast sörjande är maken och tre barn med familjer, samt syskon.

SILJANSNÄS. Chauffören Bengt Bondin, Almo, avled den 9 augusti på Mora lasarett i en ålder av 80 år. Han var född och uppväxt i Almo där han bodde kvar på fädernegården i hela sitt liv. Redan som mycket ung fick han hjälpa till i föräldrarnas jordbruk efter att hans far tidigt gått bort. I unga år hade han tidvis också kortare arbeten inom jordbruk i Skåne. Under merparten av sitt yrkesverksamma liv tjänstgjorde han dock som lastbilschaufför hos Siljansnäs Sågverks AB.

Bengt Bondin var under hela sitt liv intresserad av idrott och han var själv i unga år med och spelade fotboll i bysammanhang. Annars var det hemmet och familjen som var hans allt liksom på senare år barnen och deras familjer. Före sin bortgång hade han en längre tid haft problem med hälsan. Det hindrade inte att han så sent som bara någon dag före sin bortgång var med till familjens fäbodställe i Trätbodarna. Bengt Bondin efterlämnar närmast makan Britt samt tre barn med familjer.

ÖJE. Sivert Lindström avled den 28 juli i en ålder av 59 år. Han var uppväxt i Orsa och bodde i många år i Mora. Siverts stora intresse för trähantverk yttrade sig i ett flertal möbler i egna och andras hem. Han använde också fritiden till att bygga och reparera både inom- och utomhus. Han tyckte mycket om att vistas i naturen och otaliga är de helger som han åkt i väg för att fiska.

Han sörjes närmast av sambon Gunvor och döttrarna Monika och Liselotte med familjer.

Mer läsning

Annons