Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

GRÄNGESBERG. Mary Moberg avled den 15 oktober i en ålder av 96 år. Hon var bördig från gamla Blåns i Grängesberg. Efter skolgången på Östra skolan började hon arbeta. Bland annat var hon piga i Söderbärke och städade i Grängesberg på apoteket och i Konsums slakteri.

Hon var också anställd på Pressbyrån på Hans Ingels plan. När den stängde övertog hon, tillsammans med tre arbetskamrater, lokalen och öppnade Centrumkiosken som de drev till 1980. Hon hade då med bred marginal passerat pensionsåldern.

Ett av hennes stora intressen var sång. I slutet av 1930-talet var hon med och bildade damkören Lyran. Hon var även med i kyrkokören. Omsorgen om hemmet låg henne nära om hjärtat, liksom att vistas vid sommarstugan.

Mary Moberg var änka sedan 1980. Närmast sörjande är sonen med familj och en syster.

MALUNG. Märta Persson, Västra Fors, Malung, avled tisdagen den 19 oktober i en ålder av 94 år. Hon var född i Lillmon i Lima. Hennes stora fritidsintressen var bärplockning och då framförallt att plocka hjortron.

Närmast sörjande är barn och barnbarn med familjer samt en broder.

VANSBRO. Karl Berg- ström, Vansbro, avled den 15 oktober i en ålder av 84 år. Han var född och uppvuxen på orten.

Under sin yrkesverksamma tid arbetade Karl inom många olika områden. Bland annat i möbelaffär, f d Plåtmekano, sotare och golvslipare. De sista 19 åren fram till sin pensionering arbetade Karl vid Perssons snickeri.

I ungdomen var Karl aktiv brottare.

Tillsammans med makan Märta gjorde Karl gärna turer med bilen till olika platser.

Närmast anhörig är makan Märta och syskon.

Mer läsning

Annons