Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Förre kriminalinspektören Rudmar Greef, Engelbrektsgatan 16 A, avled den 15 juli i en ålder av 79 år.

Närmast anhöriga är hustrun Karin samt döttrarna Birgitta, Agneta och Lena med familjer.

Rudmar Greef var född och uppväxt i Orsa. Från ungdomen var han aktiv idrottsman, med betoning på friidrott och löpning. På distansen 100 meter noterades Rudmar för elva blankt som personligt rekord.

Till Borlänge kom Rudmar Greef som polis 1947. Samma år han fyllde 25 år. I idrottsliga sammanhang tävlade han efter flytten till Borlänge för Kvarnsveden.

Hos Borlängepolisen blev Rudmar Greef en verklig veteran och trotjänare. Bortsett från två perioder, under vilka han tjänstgjorde vid Rikspolisstyrelsen, var det i Borlänge, ibland kallat Dalarnas Chicago som Rudmar blev kvar till sin pensionering.

Under de många åren vid Borlängepolisen hann Rudmar Greef uppleva den trista utveckling som kunnat avläsas i dyster statistik och mänskligt lidande. Utvecklingen kom att stadigt gå mot en ökad narkotikahandel, ökat narkotikamissbruk och mot en brottslighet som stadigt ökade och blev allt grövre.

Ute på fältet och med tålmodigt utredningsarbete kom Rudmar Greef att ta en mycket aktiv del i kampen mot den ökade och grövre brottsligheten i Borlänge. Detta som bland annat chef för den rotel vid Borlängepolisen som utredde narkotikabrott.

Även sedan han slutat som aktiv idrottsman hade Rudmar Greef ett stort intresse för idrott av alla slag. Han var vidare mycket naturintresserad, med särskilt intresse för fåglar och en engagerad och intresserad fotograf.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons