Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

Arne Berglund, 85 år, Tandö, avled på Skålmogården den 21 mars. Arne föddes i Tandö. Han bodde i Stockholm under många år och arbetade då vid spårvägen. 1965 flyttade familjen tillbaks till Lima. Arne arbetade som föreståndare på restaurang Renens i Malung fram till pensioneringen. Arne Berglund tyckte om att vara med på älgjakten och han var aktivi i Lima skyttegille. Han var en mycket duktig pistolskytt. Närmast sörjande är en dotter med familj.

Mia Gudmundssons fritidsintressen var Trädgården, blommor, hemarbete, korsord. Hon var mån om familjen, vänner, gamla, sjuka. Hon deltog i kyrkliga syföreningen i många år. Mia Gudmundsson var också duktig att skriva dikter och visor.

Mia Gudmundsson sörjs närmast av make samt barn med familjer.

Aina var född och uppväxt i Ovanheden i Äppelbo. I unga år tillbringade hon somrarna som fäbodkulla vid Risåsens fäbodar. Hon studerade till tandsköterska och arbetade under en kort period i Vansbro innan hon kom till Stockholm i slutet av 1930-talet. 1943 gifte hon sig med Holger Marcus och paret bosatte sig på Lidingö. Aina arbetade under perioder som tandsköterska men även under en tid med kontorsarbete på en damtidning. Något år innan pensioneringen drabbades hon av sjukdom.

1995 flyttade hon in vid Söderåsens åldserdomshem och under de sista åren har hon vistats vid Bäckaskogs sjukhem.

Tillsammans med familjen har Aina ofta vistats vid familjens sommarställe vid Busjön in Äppelbo.

Aina Marcus sörjes närmast av maken Holger, barnen Karin och Peter, tre barnbarn samt av en syster i Äppelbo.

Mer läsning

Annons