Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

SÖDERBÄRKE. Emmy Karlsson avled den 25 juli i en ålder av nästan 97 år och därmed har socknens äldsta innevånare gått bort.

I sin ungdom arbetade Emmy på herrgården i Matsbo, Norrbärke.

År 1927 gifte hon sig med Artur Karlsson. Makarna flyttade till Larsbo i Söderbärke. Året därefter föddes dottern Gunnel och åtta år senare ännu en dotter, Birgitta.

Emmy som redan tidigt hade lärt sig att sy tog emot beställningar och sydde såväl dam- som herrkläder åt befolkningen i Larsbo.

Familjen flyttade 1939 till en arrendegård, Nya Larsbo som de drev fram till 1960.

Därefter gick flyttlasset åter till Larsbo. Emmy svarade för mjölkutmätning och Artur skötte om djuren på gården. Vid pensionsålder flyttade makarna till Söderbärke.

Emmy arbetade ideellt med att hjälpa gamla och hjälpbehövande under några år.

Emmy var också intresserad av bakning och bakade även tårtor på beställning. "Emmys goda tårtor" var ett begrepp bland ortsborna på den tiden.

Närstående uppfattade Emmy som en utåtriktad och hjälpsam person som alltid var redo att hjälpa till när så behövdes. Hon fanns alltid fanns till hands för familjen som hon var mycket engagerad i. Omgivningen uppskattade också hennes humor och slagfärdighet.

Emmy kom till servicehuset Hedgården efter att hon hade fyllt 90 år.

Emmy Karlsson sörjes och saknas närmast av döttrarna Gunnel och Birgitta med familjer, barnbarn, barnbarns barn och barnbarns barnbarn.

Mer läsning

Annons