Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Förre tjänstemannen och fritidspolitikern Lars Karlsson, Bältargatan 42, avled den 22 maj i en ålder av 65 år. Han var född i Bro socken, nära Lysekil, i Bohuslän och växte upp i Brastad.

Lars Karlsson hade från ungdomen sin politiska hemvist i centerpartiet, från början i partiets ungdomsförbund. Som yngre arbetade Lars på Posten hemma i Bohuslän.

Beslutet att flytta till Borlänge tog Lars sedan han 1959 träffat sin blivande hustru Inger. De båda träffades i Jönköping och gifte sig 1962.

Transporten i Ornäs var Lars första arbetsplats efter flytten till Dalarna. Det blev senare SSAB och Ovako Steel. Efter många yrkesverksamma år valde Lars att satsa på fortsatt utbildning. Det blev främst kvällsstudier och slutresultatet en ingenjörsexamen. Efter avslutade studier var Lars tillbaka hos SSAB, nu som tjänsteman.

Som fritidspolitiker representerade Lars Karlsson under många år centerpartiet i Borlänge. Främst i skolstyrelsen, senare bildningsnämnden och som ledamot i kommunfullmäktige. Ett annat stort fritidsintresse var sedan ungdomen körsång. Detta intresse delade Lars med sin Inger, bland annat i Tunakören där de var mångåriga medlemmar.

Sedan han fått avtalspension vid 60 år ägnade Lars Karlsson en hel del tid åt att renovera huset i Borlänge. Åtskillig tid ägnades också åt det torp makarna köpte i Brastad i Bohuslän.

Lars Karlsson sörjes närmast av makan Inge, barnen Britt, Göran och Peter med familjer, barnbarn, mamma och syster med familj.

Mer läsning

Annons