Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Fru Siri Karlsson, Mångatan, Borlänge, maka till framlidne rektor Gösta Karlsson, har avlidit i en ålder av 83 år. Hon efterlämnar närmast sonen Matts-Anders med familj.

Siri Karlsson var född i Sör Amsberg och dotter till köpman Anders Danielsson och hans maka Hilda.

Sitt yrkesverksamma liv ägnade hon huvudsakligen åt lärarens uppgift med kontorsämnen som specialitet: kontorsteknik, stenografi - med tävling och segrar-och ekonomi. Främst tjänstgjorde hon i Hagaskolan.

Fritidsintressena var många Makarna Siri och Gösta var synnerligen intresserade av antikviteter och hade egna stora samlingar, som berättade seklers historia, och var ständigt samlande.

Föreningslivet lockade också. Siri Karlsson ägnade Odd Fellowrörelsen mycket arbete och var lång tid ordförande i damklubben.

Sedan kom Rebeckarörelsen, där hon först var med om att starta en loge i Eskilstuna, innan Borlänge fick sin loge Barbro Stigsdotter. Hon var den förste övermästaren i logen och var under fem år rådssekreterare i Odd Fellow-ordens högsta instans för Rebecka-frågor.

Noteras kan att Siri Karlsson var Sveriges enda kvinnliga frimurare med medlemsskap i den finska logen INGRI i Helsingfors, dit hon åkte en gång i månaden.

Makarna Karlsson hade kontakter långt över gränserna. Genom makens internationella engagemang i psoriasisfrågor kom Siri att resa mycket och fick många vänner över hela världen. Hennes gästfrihet var också stor.

INGRID THOR

Mer läsning

Annons