Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

DALA-JÄRNA. Kerstin Olsson, Noret, avled efter en längre tids sjukdom den 24 augusti i en ålder av 82 år på Bäckaskogs sjukhem.

Hon var född och uppvuxen på en liten gård i Nås. Kerstin Olsson gick först ett år på Snöå lanthushållsskola och arbetade sedan där ett år. Under den tiden träffade hon sin blivande make Gotthard Olsson från Järna. Makarna byggde hus i Järna och fick tre barn. Kerstin Olsson arbetade hemma med att sköta familjen samtidigt som hon vävde åt Leksands hemslöjd och Klockargården i Tällberg. Hon hade som regel både två och tre olika vävar på gång samtidigt och vävde allt från små dukar till gardiner och möbeltyger.

I slutet på 70-talet började Kerstin ge vävkurser i ABF:s regi. I många år dunkade vävstolarna i Nordanåkers bystuga under Kerstins överinseende.

Hon arbetade också på Kondis och Konsum i Järna.

När Vanås slöjd bildades var Kerstin aktiv där och bidrog med många alster. Under den tiden började Kerstin också väva efter helt egna kompositioner och mönster.

Kerstin var på senare år medlem i PRO där hon delade med sig av sina vävkunskaper och gärna deltog i resor och utflykter.

Hon var också en trogen och ofta sedd besökare på Järna bibliotek för den bästa avkopplingen för Kerstin var att läsa.

Kerstin Olsson var änka sedan 16 år.

Närmast sörjes Kerstin Olsson av tre barn, barnbarn och barnbarns barn samt av fyra syskon med familjer.

Mer läsning

Annons