Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Mats Karlsson, bördig från Grängesberg, avled den 11 oktober i en ålder av 45 år. Närmast sörjande är sambon och två barn.

GAGNEF. Preskas Anna Eriksson, Tallbacken, avled den 27 oktober i en ålder av nära 96 år. Hon var född i Moje och vistades under de senaste åren vid Tjärnsjögården. Preskas Anna var hemmafru och ägnade sin tid åt familjen och hemmet. Till hennes fritidsintressen hörde att vistas vid fäbodstället i Gräsberget. Hon tyckte också om trädgårdsarbete, vävning och spinning. Hennes kunnande i linspinning ledde till att Dalarnas museum tilldelade henne en utmärkelse. Sedan 1985 var hon änka efter Valfrid Eriksson.

Närmast sörjande är två söner med familjer samt två systrar med familjer.

LUDVIKA. Anna-Lisa Dahle avled den 24 oktober på Falu lasarett i en ålder av 84 år. Närmast sörjande är två döttrar med familjer.

Kolla om ev bild finns

LUDVIKA. Vinger Weng, Carlavägen 31, avled den 23 oktober i en ålder av 82 år. Han var född och uppvuxen i Wilhelmina. Efter att ha arbetat som skogsarbetare började han att läsa, först vid Vindelns folkhögskola, sedan i Härnösand och Skellefteå där han utbildade sig till ingenjör.

Han fick anställning vid Boliden AB och bosatte sig i Adakgruvan.

1952 flyttade han med sin familj till Ludvika och arbetade för Statsgruvor. Åtta år senare gick han in som delägare i GIA, Grängesberg. Innan Vinger Weng avslutade sin aktiva del inom näringslivet hann han även med att starta och driva ett eget företag med säte i Norberg.

Alla som träffat Vinger Weng vet vilken energi han utstrålade.

Alltid någon på gång och bland alla som fick nytta av det fanns Ludvika Hembygdsförening, Ekomuseum Bergslagen och föreningen Väster Silfbergs vänner.

Närmast sörjande är hustrun Gertrud, sonen Peter med familj och en bror.

MALUNG. Stig Persson, Södra Vagnvägen i Malung avled tisdagen den 22 oktober i en ålder av 76 år. Han var bördig från Järnbergsås i Torsby kommun. Närmast sörjande är barn med familjer.

VANSBRO. Paul Larsson, 82 år, Odd Fellowgatan, avled på Mora lasarett den 26 oktober. Paul var född i Vansbro. Han var med och startade SALS och han var verksam i företaget fram till pensioneringen. Paul var intresserad av idrott och aktiv idrottare i ungdomen då han bland annat spelade bandy. Närmast sörjande är maka och brorsbarn.

VANSBRO. Stina Windahl, 85 år, CF Bergsgatan avled den 24 oktober på Mora lasarett. Stina föddes i Vansbro men flyttade som barn med familjen till Järna. I ungdomen arbetade hon en tid i familj i Stockholm. 1936 började hon på Kroons cykelfabrik i Vansbro. Där arbetade hon tills hon gifte sig 1941. Senare arbetade Stina som servitris på Järnvägshotellet. På fritiden ägnade hon sig åt handarbete och skötsel av trädgården. Hon var medlem i fågelklubben Vingarna och var alltid med på klubbens resor. Stina Windahl sörjes närmast av maken och en dotter med familj.

Mer läsning

Annons