Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

GRÄNGESBERG. Gunvor Hansson avled den 23 juni i en ålder av 85 år. Hon var uppvuxen i Grängesberg och bodde sedan kvar på orten i hela sitt liv.

I unga år utbildade hon sig till hattmodist och arbetade som sådan hos fru Hägglund. 1940 gifte hon sig med Sören Hansson och fem år senare föddes sonen Lennart. Som brukligt var på den tiden blev sedan hon hemmafru.

Även om hon inte förvärvsarbetade utanför hemmet, var hon aktiv inom flera områden. På somrarna var hon engagerad i Kyrkviksbussarna, de bussar som körde ut badsugna grängesbor till badplatsen vid Norra Hörken.

Under 1940-talets senare del och den första delen av 1950-talet, skötte hon simundervisningen vid Kyrkviken. Således är det många medelålders grängesbergare som hon lärt konsten att simma.

Hon var också intresserad av gymnastik och ledde tidigare husmodersgymnastiken och senare pensionärsgymnastiken. Gunvor Hansson, som blev änka 1992, var även aktiv som medlem i PRO.

Bland övriga intressen märktes inte minst sommarstugan vid Södra Hörken där hon och maken tillbringade somrarna med att fiska, sköta blommorna och ha det bra.

Närmast sörjande är sonen med sambo, barnbarn och barnbarnsbarn.

MALUNG. Barbro Lindell, Grimsåker, avled torsdag 24 juni i en ålder av 71 år. Hon var under sitt liv mycket aktiv inom det lokala föreningslivet och i politiken. Närmast sörjes hon av barn med familjer samt en broder.

Mer läsning

Annons