Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

FALUN Fru Mary Ohlson, Gruvriset, Falun, har avlidit i en ålder av åttio år. Hon efterlämnar närmast maken Sten, tre barn med familjer samt systrar.

Mary Ohlson, näst yngst av sju syskon, var född i Bjursås, där fadern var pastor i Missionsförsamlingen. Senare flyttade familjen till Falun, där Mary tog realexamen på högre allmänna läroverket.

I ungdomen arbetade hon på FO-staben. Vid giftermålet med Sten Ohlson, sedermera teknisk chef på Falu lasarett, flyttade makarna till Borlänge med adresser både i Domnarvet och Lergärdet. För drygt tjugo år sedan förvärvades den vackra villa i Gruvriset, Falun, där de sedan bott. I Sälen har makarna under åren skapat sig en egen liten stugby och där haft sin glädje.

Vid sidan om arbetet med hem och familj, har Mary Ohlson tjänstgjort som vikarierande lärare i Borlänge och även varit knuten till terapiavdelningen på Falu lasarett. Hon har också varit politisk aktiv inom folkpartiet och har en period tillhört socialnämnden i Borlänge. Dessutom var hon flitig medlem på sin tid i Borlänge husmodersförening och dess sångkör och hon tillhörde nu Rebecka-logen.

Mary Ohlson var till sin natur vänlig och generös och tog gärna emot gäster, var vänfast. Hon visade varsamhet om dem, som hade det svårt eller kom i trångmål och stöttade praktiskt och teoretiskt.

En stor vänkrets kommer ihåg henne med glädje.

INGRID THOR

Mer läsning

Annons