Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

GRÄNGESBERG. Förre gruvarbetaren Erik Artur Lindberg avled den 2 maj i en ålder av 91 år. Närmast sörjande är makan Lola och syskonbarn.

LUDVIKA. Svea Hellström, Granliden, avled den 4 maj i en ålder av nära 95 år. Närmast sörjande är dotter, barnbarn och barnbarnsbarn.

SUNDBORN. Greta Elfström avled den 1 maj vid 88 års ålder.

I den ljusaste och vackraste av alla vårmorgnar lämnade Greta Elfström sitt liv i det Sundborn som hon levde och verkade i under hela sin levnad.

Greta Elfström föddes 1916 på gården Spadarvet i Sundborn. Hennes föräldrar, Hilma och Erik Kvarnberg, brukade vid den tiden konstnären Carl Larssons lantbruk Spadarvet. Mellan familjerna Larsson och Kvarnberg rådde varm vänskap som ledde till att Greta kom att knytas till Carl Larsson-gården. Från unga år blev Greta en varmt älskad medarbetare och vän. Otaliga är de guider som med Gretas hjälp slussats in i arbetet på CL-gården.

Greta var också en av Carl Larssons sista modeller. Vid två års ålder blev hon avmålad tillsammans med mamma Hilma. De två står ute i Spadarvets trädgård. Hilma föser varsamt fram lilla Greta och tavlan heter "Hälsa vackert på farbrorn".

Greta gifte sig med Gunnar Elfström , också han Sundbornsbo sedan flera generationer.

Närmast sörjes Greta Elfström av sönerna Nils och Erik med familjer.

MARIT FRIBERG

Mer läsning

Annons