Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

DALA-JÄRNA. Henry Thorberg avled den 7 maj i en ålder av 81 år på Falu lasarett.

Henry var född på Munksö utanför Stockholm. I unga år flyttade han till Högstaviks herrgård på Värmdö där hans far arbetade som trädgårdsmästare.

Henry tog värvning vid flygvapnet 1940 och där blev han kvar till han gick i pension. Han arbetade som flygtekniker i Västerås där han gifte sig med Britta. När Britta gick i pension flyttade familjen till hennes föräldrahem i Dala-Järna.

Närmast anhöriga är makan Britta, barn och barnbarn.

GAGNEF. Stina Blom, Gagnefsgården, avled den 7 maj i en ålder av 95 år. Hon var uppväxt i Grytnäs, Avesta, och kom i ungdomen till Leksand. Där tjänstgjorde hon under många år som biljettförsäljare vid biograferna i Sveasalen och Visir. Hon tillhörde Lottorna och Frivilligkretsen i Leksand. Till hennes intressen hörde hemmet och att handarbeta. Till Gagnef kom hon 1993.

Stina Blom var änka efter stiftsskogvaktare Anders Blom, som avled 1967.

Närmast sörjande är dottern Gunvor med familj.

GRANGÄRDE. Arne Axelsson, Lillheden, avled den 1 maj i en ålder av 78 år. Han var bördig från Gylle i Borlänge. 1960 blev han arrendator vid Sunnansjö herrgård. Dessförinnan hade han bland annat kört lastbil i Borlänge för slakteriet KLA.

Herrgården hade kor och hästar som han skötte tillsammans med Ingrid. De gifte sig 1948. Under de cirka tio åren som arrendator tog han också på sig körningar i skogen med häst.

I början av 1970-talet köpte de fastigheten på Lillheden. Arne Axelsson började på nytt att köra lastbil, nu för Maserfrakt i Borlänge, och var chaufför fram till sin pensionering.

Hans stora intresse var jakt. Det började redan vid 14 års ålder och han har jagat både älg och småvilt. Han var också noga med att hålla huset och trädgården i ordning.

Arne Axelsson, som blev änkling 1988, sörjes närmast av två söner och en dotter med familjer.

INSJÖN. Marits Karin Berglind, född Skoglund, Mellanåkersvägen i Insjön, avled den 8 maj i en ålder av 92 år.

Marits Karin Berglind var född och uppvuxen i Plintsberg och arbetade i sin ungdom som trädgårdskulla i Stockholm.

I samband med giftemål flyttade Karin till Insjön där maken Martin drev ett cementgjuteri. Kontakten med Plinsberg behölls dock genom det fritidshus som paret hade där.

Marits Karin var medlem i Insjöns frikyrkoförsamling och var känd för sitt glada och öppna sinnelag. Barn, barnbarn och barnbarns barn var hennes glädje i livet.

Hon sörjes närmast av barnen Lars-Olov, Ulla-Stina och Siv med familjer.

TRANSTRAND. Nils Larsen, Sälen, avled den 9 maj i en ålder av 76 år. Närmast sörjande är maka samt barn med familjer.

Mer läsning

Annons