Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

LUDVIKA. Yngve Lindsten avled den 20 februari i en ålder av 93 år. Han var född i Ställberg. Redan i unga blev han föräldralös och växte upp i olika fosterhem. Efter skolgången började han arbeta i skogen där han körde häst.

Sedan bytte han tömmarna mot en fyllhammare och blev gruvarbetare i Bastkärn.

På 1930-talet var han med och byggde Krångede-linjen för att sedan ta anställning en kortare period på Asea. Yngve Lindsten hann även med att arbeta vid Blötbergsgruvans mekaniska verkstad, innan han i början av 50-talet anställdes av dåvarande Ludvika socken.

I början skötte han pumpstationerna för att sedan arbeta med vattenmätarna och avläsning av vattenförbrukningen. När han fick pension i mitten av 1970-talet, hade han nära 25 anställningsår bakom sig i Ludvika socken som sedan blev Ludvika kommun.

Yngve Lindsten byggde hus på Lyckåker och bodde från 1940-talet med sin hustru Ester. För sju åtta år sedan flyttade de till Lingongården där han efter hustruns frånfälle 1997 bott ensam.

Under åren på Lyckåker ägnade han sig gärna åt trädgården. Han hade också en liten verkstad i källaren där han höll på med smide och reparationer, bland annat av cyklar. På senare år läste han mycket så länge som synen tillät.

Närmast sörjande är barnen med familjer.

RÄMSHYTTAN. Sven Hedberg avled den 20 februari på Ludvika lasarett efter en tids sjukdom. Han blev 64 år.

Sven Hedberg var född och uppvuxen i Sunnanhed, Furudal.

Redan i unga år flyttade han till Ludvika och Asea där han blev verksam i 44 år.

På sin fritid var han ofta ute i skog och mark, allra helst vid stugan i Sunnanhed som var hans ögonsten. När tillfälle gavs försökte han gärna lura någon ädelfisk med sina flugor. Därtill var han en mycket duktig tecknare, målare och snickare.

Sven Hedberg hade ett stort hjärta och alltid en hjälpande hand till övers för alla i hans omgivning.

Närmast sörjande är sambon och barnen med familjer.

VANSBRO. Evert Axelsson, 82 år, Källbacken, avled på Mora lasarett den 25 februari. Evert växte upp på Näveråsen på Nås finnmark. Han började tidigt arbeta i skogen. Tillsammans med brodern Eskil kolade Evert milor, de var till och med ute och vaktade en mila en julafton.

Efter en kurs i Stockholm på 1950-talet tog Evert hand om en verkstad i Sågen där han lagade motorcyklar och mopeder, i samarbete med Ivan Höök som sålde reservdelar.

På 1970-talet flyttade Evert till Vansbro där han arbetade på Westlings fram till pensioneringen.

Everts stora fritidsintresse var naturen. Han jagade, plockade bär och levde fritluftsliv på finnmarksskogen. Nu sörjes han närmast av tre barn med familjer.

Mer läsning

Annons