Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

SMEDJEBACKEN. Betty Jansson avled den 20 augusti i en ålder av snart 78 år. Den bortgångna var född och uppvuxen på Norra Skräddartorp utanför Nyfors där föräldrarna hade ett lantbruk. Betty var näst yngst av fem syskon.

Hon var hemma och hjälpte till på gården tills hon gifte sig med sin Stig 1943 som var lastbilschaufför med egen rörelse.

Makarna bosatte sig i Björsjö och har bott där ända tills för tre månader då de flyttade till Smedjebacken. De fick tre söner.

Betty beskrivs av sina närmaste som en utåtriktad person som tyckte om att laga mat och ställde gärna till med bjudningar och hade ofta gäster. Hon var också mycket mån om sin familj och höll alltid kontakten och ställde upp när så behövdes.

Hon tyckte också om att besöka olika evenemang tillsammans med sin make som exempelvis musikgudstjänster inom kyrkan då musik och sång hörde till hennes intressen.

Betty uppskattade också handarbete och ägnade sig bland annat åt stickning till släktens glädje som hon försett med mängder av hemstickade tröjor och jumprar. Hon var också intresserad av vävning och vävde gärna färgglada trasmattor.

Betty Jansson sörjes och saknas närmast av maken Stig, sönerna Lennart med makan Inga-Lill, Anders med makan Inger samt Lars och barnbarn, barnbarns barn samt syskon med familjer.

Mer läsning

Annons