Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

JÄRNA. Folke Kristiansson, Skålö, avled den 3 september på Bäckaskogs sjukhem i Vansbro efter en lång tids sjukdom. Han blev 81 år.

Folke var född och uppväxt på fädernegården i Skålö och där var han verksam under hela sitt liv. Han började att arbeta på gården som mycket liten och band annat var han redan som sexåring med och kapade gårdens ved.

Han tog realexamen i Uppsala men redan efter ett år på gymnasiet avled Folkes farfar och han fick bege sig hem till Skålö och ta itu med allt som skulle göras. Folke arbetade med jordbruket, i skogen samt på farfars såg i Hulån. Han övertog senare sin fars såg hemma på gården i Skålö, köpte rotposter, avverkade skiftena och körde med häst innan han sågade upp timret vid sågen och sålde sedan virket i bygden.

Under de första åren efter kommunsammanslagningen tillhörde Folke Kristiansson fullmäktige i Vansbro som representant för moderata samlingspartiet.

Även Folkes kristna verksamhet var betydande. Under många år var han ordförande i Järna Allianskommitté och han var medlem i Filadelfiaförsamlingen i Järna. På fritiden tyckte han om att läsa och under de tre år han vistades på Bäckaskogs sjukhem hände det ofta att han läste dikter för sina medpatienter.

Folke Kristiansson sörjes närmast av makan Astrid samt av sju barn med familjer.

Mer läsning

Annons