Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

BORLÄNGE. Pastor Karl-Gustav Nordström, Borlänge, avled den 2 februari i en ålder av 81 år. Han var född i Malmö och växte upp på ett barnhem utanför staden som drevs av Metodistkyrkan. Denna tidiga kontakt med kyrkan blev avgörande för Karl-Gustavs val av yrke.

Han kom senare att utbildas vid Mertodistkyrkans teologiska skola Överås i Göteborg. Förutom kyrkotjänst ägnade han sig åt verksamheter som lastbilschaufför och folkskollärare.

I Borlänge tjänstgjorde Karl-Gustav en första period i början av 1970-talet. Hösten 1993 kom han tillbaka och tillträdde då tjänsten som församlingspastor vid Östermalmskyrkan. En verksamhet som kom att upphöra då metodistförsamlingen hade alltför få medlemmar.

Predika, spela och sjunga såg Karl-Gustav Nordström från unga år som sin livsuppgift. Som pensionär var han bland annat studieorganisatör i pensionärsföreningen PRO Mjälga-Östermalm. Han brukade muntra upp sina medmänniskor på olika serviceinrättningar med att spela dragspel och samtalade gärna med alla som hade behov av detta. Karl-Gustav var med från början då det blev en nystart för församlingen i östermalmskyrkan.

Karl-Gustav Nordström sörjes närmast av dottern Maj-Britt och mågen Hans Greider i Kumla, barnbarn samt övrig släkt och många vänner.

Mer läsning

Annons