Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

JÄRNA. Inga Zimerson, Grötholn, avled den 12 augusti på Söderåsens

ålderdomshem i Vansbro efter en tids sjukdom. Hon blev 84 år.

Inga, som var född och uppväxt i Enholn, arbetade i yngre år inom familjens egen affärsrörelse på Myrbacka men har sedan dess ägnat sin arbetsinsats åt hemmet och familjen.

Hon tillhörde Frälsningsarméns hjälptrupp och har genom hela livet varit en flitig motionär. I 52 år har hon varit aktiv medlem i Dala-Järna kvinnliga gymnastikförening och ända upp i hög ålder gjorde hon ofta långa skidturer under vintermånaderna. Under somrarna vistades hon helst i fritidshuset vid sjön Gensen dit hon regelbundet cyklade.

Inga Zimerson sörjes närmast av sonen Erik och dottern Kajsa med familjer samt av en broder och en svägerska med familjer.

ÄLVDALEN. Astrid Andersson, Västäng, har avlidit efter en lång tids sjukdom. Hon blev 77 år. Astrid var född i norska Ljördalen. Vid 15 års ålder kom hon till Sverige och som 17-åring gifte hon sig med Nils Andersson, som avled 1994. Astrid och Nils fick fem barn tillsammans och Astrid ägnade sitt liv åt att sköta hem och familj. Under sin krafts dagar var hon flitig med handarbeten.

Närmast sörjande är fyra barn med familjer, samt en syster och en bror med familjer.

Mer läsning

Annons