Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DÖDSFALL

Annons

SMEDJEBACKEN. Valfrid "Valle" Karlsson avled den 6 augusti i en ålder av 94 år. Den bortgångne var född och uppvuxen i Bångbro.

Vid 21 års ålder erhöll Valfrid anställning på MH i Morgårdshammar. Han kom att arbeta där under hela sitt yrkesverksamma tills han pensionerades.
Valfrid träffade sin Irma i Morgårdshammar. De gifte sig 1936 och bosatte sig i Hagen, Morgårdshammar. Makarna fick två barn.
På fritiden var Valfrid politiskt aktiv inom det socialdemokratiska partiet och hade flera politiska uppdrag. Bland annat var han ordförande i Norrbärkes pensionsnämnd från 1947 till kommunsammanslagningen med Smedjebacken i mitten av 60-talet. Han var också ledamot inom socialnämnden och Norrbärke Sparbank under en period.

Valfrid var mycket mån om sin familj som han gärna ägnade sig åt på sin fritid.

När barnen var utflugna skaffade han tillsammans med makan ett fritidshus i Vibberbo, Smedjebacken. Att vara i fritidshuset blev ett uppskattat nöje och sedan de fick pension vistades de ofta där från april till oktober. Irma gick bort för två år sedan.
Valfrid sörjes och saknas närmast av sonen Göran med maka och dottern Birgitta med make samt barnbarn och barnbarns barn.


Mer läsning

Annons