Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

Birgit Ljungdahl, Källgatan, avled den 8 mars i en ålder av nära 89 år. Hon var född i Bergslagsbyn och flyttade efter skolgång med familjen till Hagalund.

Birgit Ljungdahl var kyrkligt engagerad. Hon var först verksam i Frälsningsarmén, men gick sedan över till Missionsförbundet.

Birgit gifte sig med Elof Ljungdahl. Makarna var bland annat bosatta i Sjöberget, där deras båda söner föddes. 1952 hade det blivit dags för flytt till Källgatan vid Kvarnsvedens Folkets hus. Maken var vid sidan av arbetet på pappersbruket fastighetsskötare på Källgatan och Birgit arbetade med trappstädning.

Sång och musik var ett stort intresse som Birgit kom att ägna sig åt hela livet. Hon startade bland annat Våghalsarna, PRO:s kör i Kvarnsveden. Birgit som var mycket utåtriktad umgicks gärna med vännerna i PRO, missionskyrkan och Broderskapsrörelsen. Birgit vistades de sista månaderna på Hagalunds servicehus.

Birgit Ljungdahl sörjes närmast av sönerna Sven-Elof och Lars-Göran med familjer, barnbarn, barnbarnsbarn samt syskon med familjer.

Närmast sörjande är sambon Sigrid och barn med familjer samt syskon.

Mer läsning

Annons