Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dödsfall

Annons

DALA-JÄRNA. Algot Mogran, Utsälje, avled den 11 november på Mora lasarett. Han blev 69 år.

Algot Mogran var född och uppvuxen i Rutån. I samband med giftermålet 1959 flyttade Algot till Utsälje där makarna allt sedan dess varit bosatta.

Algot Mogran arbetade som byggnadssnickare, först för Anders Diös och senare på Dala-Järna Såg AB som sågverksarbetare och husbyggare.

För Algot kom alltid familjen i första rummet. Han tyckte om att ströva i skog och mark på fritiden. Han var också musikintresserad.

Algot Mogran sörjes närmast av makan Birgit, döttrarna Marianne med familj och Kerstin.


MORA. Aino Davidsson avled hastigt den 7 november i en ålder av 77 år.

Aino var född i Lanko- järvi, Finland. Hon var äldst i en syskonskara på sex, varav tre dog vid späd ålder. Hon upplevde det finska fortsättningskrigets fasor i sin ungdom och blev evakuerad till Sverige. Hon arbetade som ung i blomsteraffär i Haparanda och flyttade senare till Filipstad där hon arbetade som sjukvårdsbiträde vid länslasarettet.

1952 flyttade Aino till Mora och fick anställning vid Mora lasarett på kvinnlig vårdavdelning med barnsal samt som röntgenbiträde. Några år senare träffade hon sin blivande man, Nils och de fick tillsammans tre barn. Efter att Aino varit hemma med barnen arbetade hon inom skolbespisningen på Strandens skola samt inom äldreomsorgen på Säbbenbo ålderdomshem och Noretgården.

Efter pensioneringen ägnade Aino sig åt sitt stora intresse trädgårdsarbete och blommor. Hon tyckte mycket om att vara ute i naturen och njöt de gånger hon var uppe i fjällstugan utanför Lofsdalen. Hon gick på gymnastik, stickade många vackra mössor, tröjor och raggsockor framförallt till barnbarnen. När hon 2001 blev änka tog hon själv hand om huset och lärde sig många nya saker som hör till skötseln av ett hus. De sista månaderna i livet fann Aino nya intressen. Hon lyssnade på musik, fotograferade och återupptog Qi-gong.

Närmast sörjande är barnen Maria, Mikael och Annika med familjer samt en syster med familj.


RÄTTVIK. Karl-Erik Borg, Söderås, avled onsdagen den 3 november i en ålder av 77 år. Karl-Erik ägnade fritiden åt jakt, fotografering, friluftsliv och Boreggården i Söderås. Närmast sörjande är Kristin samt kusiner.

Mer läsning

Annons