Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Död man funnen vid Österforsbron

Annons

En död man påträffades på onsdagskvällen i älven strax uppströms Österfors flottbro i Gagnef.

Polis och personal från räddningstjänsten bärgade kroppen, som fördes till Uppsala för identifiering.

En privatperson upptäckte den döde och slog larm.

Det är med stor sannolikhet kvarlevorna efter den i januari försvunne Michael Thorsson som återfunnits. I den dödes kläder återfanns en plånbok innehållande Michael Thorssons identitetshandlingar.

Han försvann den 11 januari från behandlingshemmet Lotsen i Djurås, dit han nyligen flyttat för att få behandling för sin autism.

Polisen har inte funnit något som gör att brott kan misstänkas.

Först ett lyft

sedan en dans

MOCKFJÄRD. Mockfjärds-dagen innebär inte enbart trevligheter på Heden. På eftermiddagen ordnas tyngdlyftningstävlingen Willes Buckla i istältet. Starka svenskar möter nästan lika starka norrmän - eller om det var tvärtom... I samma istält blir det på kvällen dans till Big Crow Pete & The Big Creek Boys. Mockfjärds Atletklubb utlovar både vanlig dansmusik och rock.

Musikpengar

från kommunen

GAGNEF. Dalasinfoniettan får i år ett stöd på 17000 kronor från Gagnefs kommun.

Närradions

sändningar

GAGNEF. Närradioföreningen sänder den här veckan följande program: Fredag: 17.00-01.00 "De' ska va' gamla låtar" med Pär Nordquist och Torbjörn Nyström. Lördag: 09.00-cirka 16.00 En heldag från Mockfjärdsdagen. Intervjuer, önskningar och hälsningar. Frekvenserna är 105,9 och 107,7 mHz.

Kulturen ska spara

38 000 kronor

GAGNEF. Kulturnämnden har av kommunstyrelsen fått ett sparkrav på 38 000 kronor i årets budget. 9 000 kronor ska sparas på biblioteksverksamheten och 10 000 kronor på arrangemang. Resterande sparkrav räknar nämnden med att klara genom att öka intäkterna. Om det inte lyckas kommer nämnden att i höst diskutera andra sparåtgärder.

Mer läsning

Annons