Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

DOA:s skuld dryga 10 miljoner

Annons

I den 14 sidor långa konkursbouppteckningen, som ska inlämnas till Falu tingsrätt på måndag, är det totala skuldbeloppet närmare 14,2 miljoner kronor. Tillgångarna, mestadels i form av fordon och kundfordringar, är beräknade till underkant av 3,9 miljoner kronor.

- I sammanhanget är det viktigt att påpeka att en hyresskuld på tre månader (187 000) är uppsatt som skuld. Den fanns inte vid konkursens ingång men skulden betraktas som en prioriterad skuld i bouppteckningen enligt gällande regler, inflikar Mellberg.

Även löner och semesterersättningar på 6,6 miljoner finns med. Denna är beräknad på det totala antalet anställda fram till den sista uppsägningsdagen.

- Det är svårt att få det hela att gå ihop i den här branschen. Inte minst har det utländska åkeriföretagen inneburit ett hårt tryck på den svenska marknaden. Detta har även DOA fått känning av och tyvärr klarade man inte av trycket.

På frågan om Anders Mellberg hittat någon ny köpare till företaget och de 35 anställda har han i dagsläget tyvärr inga positiva nyheter att komma med.

- Vi arbetar hela tiden med att hitta köpare men det finns inget nytt för dagen.

Fram till den 15 februari drivs företaget vidare i konkursförvaltarens regi. Vad som kommer att hända efter detta datum är mycket ovisst.

Risken är överhängande att ett stort antal chaufförer, service- och kontorsanställda kommer att bli utan arbete.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons