Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djuriskt nummer till SM

Annons

Borlängerevyn deltog med ett sångnummer i Revy-SM för fem år sedan, men ingen av årets deltagare har varit med i tävlingen förut.

- Det är en upplevelse bara att få vara med, säger Kicki Arnberg, som spelar Bodil Granberg.

I deras kategori, lokala nummer, deltar sex nummer, men totalt deltar 22 nummer i Revy-SM. Andra kategorier är sång-, dans-, monolog- och bästa sketchnummer.

För att komma med till Revy-SM krävs att man skickar in sitt bidrag. En jury väljer ut vilka nummer som får vara med i tävlingen.

- Så bara att komma med är ju som ett förstapris, men vi ger väl järnet så får vi se vad det räcker till, säger Kicki Arnberg.

Kvartetten från Borlänge, som består av Kicki Arnberg, Monica Jansson, Ulrica Nordahl och Tor Hellander, begav sig av mot Valsverket i Degerfors tidigt i går morse.

Redan vid halv ett skulle första repet klaras av. I dag ska genrepet köras, i morgon spelar man upp numret för allmänheten och på lördag är det tävling som gäller.

Numret handlar alltså om den rikskände djurdressören Bodil Granberg som dresserar politiker utklädda till djur.

Deltagande djur och politiker är: sälen; Alf Johansson, kobran; Loa Anderzon, vandrande pinnen; Janne Hercules, fossiler; Laila och Erik Norelius, två amazonpapegojor; Ulla Ohlson och Mariann Nordlöf och sist men inte minst finns minigrisen Göran Persson med.

Numret är cirka fem minuter och Borlängekvartetten hoppas att de ska kunna locka till skratt trots att deras nummer är väldigt lokalt, men det är ju trots allt den kategorin de deltar i.

SOFIA RÅDMAN

Mer läsning

Annons