Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Djuren dödas för vår skull

Annons

Sedan tre år tillbaka har jag varit vegan, att vara vegan innebär att man tar avstånd från allt förtryck av djur i praktiken.

Man äter inte kött, fisk, ägg, mjölk eller andra produkter som består av djur eller som tvångsproducerats av djur. Man använder inte heller skinn eller päls och försöker i så stor utsträckning det bara går att undvika sådant som testats på djur.

Många människor jag pratar med har svårt att förstå syftet med detta, de drar lite på munnen och utbrister "men kött som är så gott".

Jovisst, jag tycker också att kött är jättegott men jag äter det inte, för det innebär ett sådant oerhört lidande för de nära 80 miljoner djur som årligen mister sina illa tilltygade liv för att sedan hamna på våra tallrikar.

Och där hamnar de för att vi som konsumenter har skapat efterfrågan på kött.

Djuren dödas för vår skull, så länge vi inte ifrågasätter och bojkottar hela den gigantiska marknad som djuren exploateras på.

Att bli vegan kan för många vara ett för stort steg för att genomföra, men att åtminstone minska sin köttkonsumtion är det minsta man kan göra för djuren.

Sara Holmberg

Mer läsning

Annons